[]

Nesil güzelleşiyor mu?

son günlerde gittikçe artan bir biçimde bu soruyu kendime sorup evet cevabı veriyorum. ben ki evden işe; işten eve ve de düzenli spor salonuna giden gelen biriyim. iş yeri haricinde pek karşı cins ile pek muhabbet kurmuyorum.

ya havaların ısınması sebebiyle hormonları harekete geçiren giyim kuşam arttı ya da cidden yurdum kızları bildiğin taş.

sizlere de böyle oluyor mu? güzelleşti mi nesil?

 
Bakım arttı da güzelleştiğini sanmıyorum. Hoslandigin kişilerin anne babaları sana güzel gelmiyorsa bir de gençliğini görmen lazım. Karşı cinsle çok haşır neşir olmadığın için sıradan olanlar fazla çekici geliyor olabilir.


  • goodz  (09.08.17 22:13:08) 
Saglik alanindaki ve bu konudaki bilinc ilerliyor. Erkeklerde de artik kilo takintisi olusmaa basladi. Elbette takintili olmak kotudur ama bu durum saglikli bir kiloda kalmalarini sagliyor. Ayrica insanlarin boyunun uzamasi genetigin yaninda nesillerin saglikli buyumeleriyle ilgili. Henuz Avrupalilar kadar olamasak da boyumuz da uzuyor omrumuz de.

Kadinlar da eksisi gibi popo ve memeden olusmuyor. Anne olunca kendilerini birakmiyorlar. Ancak bu durum sehir merkezlerinde gecerli. Koylerde hala cirkin kizlar ve oglanlar gormek mumkun.
  • Traveller  (09.08.17 22:15:37) 
Makyaj yapmayı ogrenmislerdir. Youtube makyaj kanalları falan


  • all girls dream  (09.08.17 22:19:08) 
Yurt disindan geldigimde cogu zaman bana bir Orc sehrine gelmisim hissi veriyor Istanbul.

Tabi guzel kizlar, yakisikli erkekler var ama bunlar eskiden de vardi. Genel olarak ortalama bayagi dusuk.
  • crown  (09.08.17 22:19:38) 
Buna ben de dikkat ettim. Özellikle kadınlar artık çok daha bakımlı ve yeni nesilde daha da artıyor bu durum. Sosyal medya etkisi olabilir.


  • rusyalı kozmonot  (09.08.17 22:20:03) 
ergenlik yaşı düştüğü ve yeni nesilde aşırı erotize edilmiş şeylere çok büyük bir ilgi olduğundan küçücük kızlar kalçalarını açıkta bırakan şortlar, açık göbeklerle dolaşıyorlar. (Thus spoke the öğretmen.) Haliyle düzgün ciltler, güzel saçlar vs.


  • sopiro  (09.08.17 22:26:42) 
Bakım ve sağlığa/kiloya dikkat arttı. Daha iyi besleniyorlar, boy ortalaması arttı. Giyim kuşam seçenekleri arttı. Makyaj bilgisi ve erişim seçenekleri arttı. Daha açık/seksi giyimi kabul edebilir bir toplum var.

Ama güzellik oranında artış görüyor muyum ? Yok ya. Son on yılı ele alalım lise/üniversite çağındaki kızlar açısından. Aynı gibi.

Son on yıldaki 25-35 yaş grubu için konuşursak belki.
  • Zeth  (09.08.17 22:27:58) 
Sadece daha bakımlı oluyorlar. Ve iyi de giyiniyorlar. Instagram, YouTube sağolsun.

Bu mecralar olmasa onlar bir hiç
  • MaNOfTheYear  (09.08.17 22:37:05) 
swrmdan baktığımda , ne şekillde cennete düştük acaba diyorum , gerçekte alakaları yok .
Filtre güzelliği .
Erkeklerdeki ise filtre , açı poz yakışıklılığı .gençler filtreli fotolara o kadar alışmışlar ki , birbirlerini filtreli hali ile görüyor gibi , kesinlikle benim gördüğüm gibi görmüyor.
Ben daha güzel , daha yakışıklı olduklarına inanıyorum .
Bizden önceki jenerasyonların giyimi , yani İspanyol paça pantolonlar , geniş yaka gömlekler falan , benim jenarasyonumdan iyi .
Kot giymişiz resmen çuval , tshirt desen bi boka benzemiyor ( üniversite fotolarıma bakıyorum da )

Kesinlikle daha bakımlılar , ve maalesef geçer akçe , görünüm .benim Zaman'ımda jöle kullanan arkadaşım jölesi , yarım kiloluk olanlardan dı .
Saçını tarayan Bir kaç kişi vardı .
Sınıfta makyaj yapan kız çok azdı .

Biraz da dayatılan tarz mı değişiyor , ona uydukları için güzel gözüküyorlar (veya yakışıklı )
  • dunyatuhaf  (09.08.17 23:11:57) 
Her nesilin boyu bir oncekine gore daha uzun oluyor

Spor bilinci degisiyor. mesela eskiden kadinlar jimnastik denen sadece esnetmeye yonelik hareketler yaparlardi. Simdi ise agirlik calisiyorlar.

Bakim anlaminda ise ben kucukken sac kazitma, rockci gibi giyinme tarzi modaydi. Simdi ise daha hatlari ve kadinsiligi ortaya cikaran kiyafetler ve saclar revacta. Ayrica basit estetik operasyonlar yayginlasti ve internet sayesinde makyaja ilgi duyan her genc kiz birer makyaj artisti
  • my pink  (09.08.17 23:55:14) 
sanırım evet. kızlar aynı ama kozmetik aynı değil. hep bundan.


  • secrex  (10.08.17 20:35:21) 
hayır. estetik yaptıran çok, 18 yaş dolar dolmaz ve biraz para kazanınca herkes artık burun estetiğinden başlıyor. makyaj herkes yapıyor (youtube), giyim konusunda da eskiye göre moda kıyafetlere zara gibi markalarla elde edebilme imkanı arttı.


  • pinkpeony  (11.08.17 18:03:03) 
aslında genel olarak internetin de katkısıyla hemen hemen her modern toplumda güzellik arttı. erkek-kadın fark etmeksizin kişisel bakıma çok daha fazla önem verilmeye başlandı. beslenme bilinci nispeten gelişti denebilir, eskisi kadar böreğe çöreğe dadanmaca yok sanırım. millet spor salonlarından çıkmaz oldu, squat keşfedildi...vs.

yalnız kültür ve eğitim olarak evet epey kötüye gidiliyor. dışı güzel, içi boş bir nesil var ne yazık ki. bunu akademideki öğretim görevlisi arkadaşlarımdan da sıklıkla duyuyorum. sadece türk gençliği için de geçerli değil yazdıklarım aslında bu arada.
  • soso  (11.08.17 18:35:30 ~ 18:36:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.