[]

orta düzey ingilizce ile almanca öğrenmek

merhaba, yaz aylarının getirdiği işsizlik neticesiyle almanca öğrenmek istiyorum. daha önce birkaç kez deneyip beceremediğim bir şey. bu sefer inancım tam ancak ne kadar doğru yapıyorum emin değilim. ingilizce düzeyim odtü hazırlığı geçecek kadar. sohbet edebilirim, gramer biliyorum ancak altyazısız dizi, film izleyemem. tabi youtube'da sade bir ingilizceyle anlatılan almanca derslerini anlayabiliyorum. sizce ingilizce seviyemi en üst seviyeye çıkarmak için mi uğraşmalıyım? yoksa almanca da yavaş yavaş ilerlemeye başlamalı mıyım?

not: %100 ingilizce olarak mühendislik okuyorum.esas olarak odaklanma sorunumdan dolayı derste birçok şey kaçırdığımı düşünüyorum.


 
plaza diliyle konuşup eşşoleşşeklik yapacak olursam, ingilizce senin için bir must. allah da benim belamı versin. neyse. o yüzden ağırlığı ingilizceye vermeni tavsiye ederim şahsen. onu iyi düzeyde konuşabilmen, yazabilmen şart. halihazırda orta seviyedeysen çok yırtmana da gerek olmaz, kendini fazla sıkmadan üzerine güzelce koyup bir sene içinde bayağı aşama kaydedebilirsin.

mühendislikte almanca da işe yarar sanıyorum ama iki dilde de orta düzeyde olmaktansa birini çok iyi konuşabilmek bence daha iyi olur. ingilizce lazım. onun yanına almancayı da öğrenirsen şahane olur.

benim almancam pek yok ama rusçadan dolayı ismin hallerine az buçuk aşinayım. ingilizcedeki gibi değildir. o yüzden ingilizceden en az %30-40 daha zor olduğunu düşünüyorum. o yüzden ben olsam önce ingilizceyi halletmeye, orada tatmin edici bir seviyeye ulaştıktan sonra almancaya bakmaya başlardım.

çok zor gelmeyecekse ikisini birden de çalışabilirsin aslında, ingilizcede belli bir seviyeye ulaştığın için almanca öğrenirken iki dili birbirine karıştırma durumu yaşamazsın diye düşünüyorum. ama şu aşamada ben haftada 10 saat çalışacaksam 7'sinde ingilizce, 3'ünde almanca çalışır; bir sene sonra bunu 5-5 şeklinde değiştirirdim herhalde.

"almancayı zktir et ingilizce öğren" demiyorum ama ingilizce önceliğin olmalı. ayrıca "artık ingilizceyi herkes biliyo canım ikinci dil önemli" diyen herkesle de dövüşmeye hazırım. kim iyi seviyede ingilizce konuşuyo abi türkiye'de? üniversitede iki tane seçmeli ingilizce dersi alan adamın ingilizce bildiğini mi sanıyosunuz? iyi ingilizce bilmek her zaman büyük avantajdır.
  • der meister  (09.08.17 19:52:57) 
eger iyi bir is istiyorsaniz hele de yurtdisi falan ingilizceniz cok cok cok iyi olmali. bence once ingilizcenizi daha iyi seviyeye getirin, altyazisiz dizi film izleyebilin mesela. bu seviyeye de muhtemelen, imkaniniz varsa, iki uc ay yurtdisinda kaldiktan sonra erisirsiniz. sonra almancaya baslayin. iki dil cok onemli ama ingilizcesiz artik turkiye'de bile is yapamazsiniz.


  • kassiopeia  (09.08.17 20:28:23) 
yarım almanca + yarım ingilizcedense tam bir ingilizce her zaman daha iyidir.


  • gezegen olan pluton  (09.08.17 20:36:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.