[]

akşam yemeklerini ne yapıyorsunuz?

yani her gün işten dönünce yemek yapabiliyor musunuz? artı pratik, basit neler tavsiye edersiniz?




 
karpuz, peynir, ekmek


  • dedimmidemedimmi  (09.08.17 16:27:01) 
karı koca çalışıyoruz. her gün yemek yapmamız imkansız. insan yoruluyor. ama yemek yapmak bizim için eğlenceli olduğu için minimum haftada 4 gün yemek yapıyoruz(haftasonları dahil)

hafta sonları mutlaka çok uğraş veren güzel bir şey yaparız ama hafta içi daha basit şeyler oluyor. son 15 20 günde aklıma gelen yediklerimizi söyleyim. ton balıklı salata, menemen, kremalı makarna(iki kere), fırında baharatlı patates, dondurucudan çıkardığımız haşlanmış tavuktan tavuklu pilav, dondurucuda bulunan sarma, dondurucuda bulunan içli köfte, tavukçudan aldığımız kızarmış tavuk, birkaç kere de dışarda yedik.

hayat bir şekilde doyuruyor çok şükür.
  • burty  (09.08.17 16:30:36) 
haftasonu bol bol yapıp haftaiçi ısıtıyorum.


  • inheritance  (09.08.17 16:39:44) 
bol yeşil sebze salatası + et/tavuk/balık


  • qazaqwsx  (09.08.17 16:42:08) 
istesem yaparım ama üşengeçlik denen bir şey var. üşenmediğim zamanlarda iki günlük yapıyorum, ertesi gün üşenebiliyorum yine.

bulgur pilavı ve pilav kolay. bezelyeleri vs. ayıkladıktan sonra bezelye de kolay, patlıcan kızartma vs. de kolay.
  • ron dennis  (09.08.17 16:54:04) 
çok yorgun olduğum günler dışarıda yemek dışında her gün hazırlıyorum bi şeyler evet. Önceden yapıp ısıtma olayı yok bende. Enerjim yerindeyse uğraştırıcı yemeklerden yapıyorum canım isterse, yorgunsam daha basit şeyler yapıyorum makarna, çeşitli fırın yemekleri, çorba gibi. internette yığınla pratik tarif var. Özellikle fırın varsa daha iyi olur.


  • aquarium  (09.08.17 17:09:08) 
kasaptan köfte, kuşbaşı et, kıyma, kuzu pirzola gibi şeyler alarak hesaplı ve mükemmel yemekler yapabilirsiniz. kuşbaşı eti soğan mantar biber ve sevdiğiniz diğer şeylerle soteleyebilirsiniz. kıyma ile kabak ya da patates lazanya yapıyorum aşırı lezzetli oluyor. hazır kavurma alabilirsiniz. kavurmalı yumurta çok güzel oluyor. patlıcan havuç ve patatesi küp küp doğrayıp zeytinyağlayıp fırın kağıdına yayıyorum fırında pişirip yoğurtla karıştırınca sağlıklı bir kızartma tadını yakalayabilirsiniz.


  • betsy  (09.08.17 17:18:54) 
Her gün yemek yapıyorum, genelde akşamları ertesi günün yemeğini yapıyorum. Kıymalı sebze yemeği yapmak yarım saat. Sadece öncesinde hazır olmak lazım; haftada bir gelen yardımcı hanım yaprak tipi sebzeleri yıkıyor. Diğer sebzelerden yapacaksam zaten kendim yıkıyorum. Soğan doğra, kavur, kıyma koy kavur, sebzeyi ekle, domatesi ekle, tuz koy, su koy. Düdüklüde 20 dk. bitti.
Yazları bamya biraz uğraştırıyor, akşam TV seyrederken ayıklıyorum.

  • SiyamkedisiZorro  (09.08.17 17:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.