[]

Her hastalığın nedeni hayvansal gıdalar mıdır?

Selam, nasılsınız?

Geçenlerde bir belgesel izledim, genel itibariyle vegan propagandası yapılan belgeselde büyük hastalıkları hayvansal gıdalara bağlıyorlardı ve bunu yaparken kanıtlarla konuşuyorlardı. Bu tür bilgilerin çarpıtılabilineceğini düşünsem de dünyanın ve Amerika'nin büyük hastalık vakıf ve kuruşlarının sponsorları hep fastfood, et ve süt ürünleri firmaları olunca içimden bir "ulan?" dedim.

Bahsettiğim gıdalara: süt, peynir, yumurta, kırmızı ve beyaz et hepsi giriyor.

Detaylı ve sağlıklı bilgisi olan var mı?

 
"Her bir saatin 100 bin yılı temsil ettiği 24 saatlik bir gün ile anlatıyorum. İnsanlık tarihi 24 saat önce geceyarısı başladı ve şu anda bir günün sonundayız. Neredeyse bütün günü avcı toplayıcı olarak yaşadık, ve tam saat 23.54’te tarım yapmaya başladık."

Avcı toplayıcılar çok sağlıklı insanlardır. Şimdi tarım yapanlarla avcı toplayıcılar arasındaki farkları araştır basit bi cevaba ulaşacaksın. İşte o senin cevabın.
  • freetakilir  (09.08.17 09:28:10) 
benim var.

1,5 yıl kadar vegandım, protein ve B grubu vitamin eksikliğim sayesinde kansere yakalandım. elbette beslenmeden başka faktörler de var fakat ihtiyacın olan besini alamadığında vücut kendini savunamıyor.

dengeli beslenmek önemli. veganların propagandalarına kanmak çok yanlış olur.

insanın hayvansal gıdalara ihtiyacı var ama her şeyin fazlası zarar, sebzenin de etin de.
  • poison pill  (09.08.17 09:28:41) 
Köydeki insanlar neden hala ilerleyen yaşlarına rağmen sağlıklılar? O yaşlarına rağmen (70-80) şehirdeki 40-50li yaşlarda olan yerden 2 kiloluk bir ağırlık kaldırsa beli ağrıyacak entel ve metroseksüel beyefendilerin yapamayacağı oldukça ağır işler yapıyorlar hala. Bir zamanlar tvde ömrü ortalamanın oldukça üstünde kırsal kesimde yaşayan insanlarla yapılan röportajlarda sebep olarak büyük çoğunluğu işi yoğurt yemeye bağlıyordu. İşlenen, katkı ya da koruyucu madde eklenen her gıdadan uzun vadede hastalanma riski var.(ayrıca emülgatör kavramını ve zararlarını araştır) .
1950lerden sonra (sanayileşmenin hızlanması) bu belirgin derecede görülüyor.

(colayı bırakalı da aylar oldu)
  • 1adam  (09.08.17 10:18:02) 
Eskiden insanlar daha saglikliydi diye bir sey yok. Bu da iste son zamanlarin propogandasi. Eskiden dukan vardi, simdi de paleo diyeti ortaya cikti. Dinciler kola dusmani oldu ama nargile kafelerde neredeyse yasiyorlar.

Para kimdeyse kendi urununu saglikli diye tanitiyor. Kendi urununu saglikli gosterecek bilimsel(?) arastirmalari destekliyor.

Ayrica vegan olup uzun yasayan ve hastaliklara yakalanmayan, vegan olmayip uzun yasayan ve hastaliklara yakalanmayan bir cok kisi var. Vegan dusmanligi genelde kimi veganlarin digerlerini kendi davalarini anlatmadan insanlari canavar olmakla suclamalarindan ve ayrica toplumdaki her turlu farkliliga dusmanliktan kaynaklaniyor. Farkli insanlari sevmiyoruz, ben et yiyorsam herkes et yesin istiyorum. Ben kola icmiyorsam kimse kola icmesin istiyorum. Ben kola iciyorsam herkes kola icsin istiyorum.

Ama sonuc ne? Sanirim sonuc duzgun tarim yapmaktan, hayvanalara iskence yapmadan onlarla birlikte yasayabilecegimiz bir duzen kurmaktan geciyor. Vegan olmayacaksan vejetaryen olabilirsin belki. Ama her turlu yumurtayi da yeme. Cage free olanlara bak. Ineklerin 2m'lik kafeslerde sikistirildigi sutleri icme. Saglikli ineklerin sutunu ic. Spor yap dengeli beslen. Stresten uzak dur. Belki de cozum budur.
  • Traveller  (09.08.17 10:28:42) 
süt sağlıksızdır çıkıp diyebldiler mi tvde

t
  • Cursed Chico  (02.11.17 23:13:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.