[]

inanıyorsanız her şeyi yapabilirsiniz klişesi

kendinize, fikrinize filan hani... inanıyorsanız her şeyi yapabilirsiniz diye klişe bir laf var.

daha birçok değişken var. sadece sende, kafanda bitmiyor ki olay. 15 saniyelik bir reklam ya da bilmem kaç dakikalık bir film değil ki hayat.

inanç ve irade yeter mi başarmak için?

 
Yetmez. inanç ve irade zorlamayı, üzerine gitmeyi sağlar. fakat elde imkan yoksa neyi zorlayacaksın, neyin üstüne gideceksin? ya da o inancı ve iradeyi harmanlayacak zeka yoksa ne işe yarar?


  • rahip janick  (09.08.17 01:48:33) 
İnanıp başaramayan çok fazla örnek var ama inanmayıp başaran az örnek var.


  • cilekli krep  (09.08.17 01:49:05) 
inanmak bir şeyi yapma motivasyonu verir sadece, o şeyi yapmak için de uğraşmak gerekir, kısaca uğraşmadan bir şey olmaz. İnanmak şart değil ama olursa olası başarısızlıkta devam etmeni sağlar, motivasyon işte.

İnanmadan sadece zorunlu olduğu için yapıp başarılı olan çok insan, yapılan proje var.
  • gezegen olan pluton  (09.08.17 01:53:56 ~ 01:55:52) 
elbette yeterli DEĞİL.

bazı polyannaların milleti düdüklemek, peşinden sürükleyip ilgi toplamak için uydurduğu bir safsata.

birşeye inanmak/istemek ve bu uğurda çaba sarfetmek tabii ki saygı duyulası(kişiye ve amaca) bir şey.

yalnız hayatın gerçekleri diye de bir şey var. iş, aşk, ev, araba, eğitim vs aklına gelebilecek her konuda, o süreci doğrudan etkileyebilecek ve bizim kontrolümüz dışında olan milyon tane faktör var.
  • mahone  (09.08.17 01:54:41) 
bence inanırsan bir bok yapamazsın, aynı yolda takılırsın öyle. hayatta ne kadar olumlu ve olumsuz şey varsa hepsi kendiliğinden gelişiyor, bir bakmışsın içindesin olayın.


  • neil manke  (09.08.17 02:03:24) 
Başarmak için yetmez. Ama çabalamak, kendini yeterli değerli ve güçlü hissetmek ve ayrıca mutlu olmak için yeterli. Çabalamanın eksik olmaması lazım ama.


  • yaren  (09.08.17 02:08:34) 
mahone'ye katılıyorum.

insanı doldursan böyle, gazlasan iyice yaparsın aslansın kaplansın diye, diyelim mahalle berberini aldık örnek olarak, önüne koysan bir integral denklemini çözebilir mi? çözemez tabii. yetenek, zeka, şansın yanında hedefteki işin de senle alakalı olması lazım.
  • ron dennis  (09.08.17 02:10:30) 
inanarak istediğim bazı şeyleri başarmış biri olarak doğru bir söz. ama kuru kuru istemek değil. inanan, gerçekten isteyen insan şartlarını öyle zorlar ki yapar. bütün potansiyelini kullanır, o zorluklar pek koymaz ona, fırsatları değerlendirir ve yapar. yalnız doğru illa %100 olmaz. atıyorum barcelona'da futbolcu olmak istiyorsun. it gibi çalışırsın barcelona olmaz machester olur. manchester olmaz gs olur. gs olmaz bursa spor olur. ama kesin bir şeyler olur.


  • black mamba  (09.08.17 02:10:38) 
bence hayatın % 90 şans. inanmak fln hikaye, hüsnü özyeğinğn videosunu izledim dün, o adam bile şu an buralara geldiysem şansım yardım etti diyor.


  • oscar  (09.08.17 02:11:25) 
@ron evet zor ama o mahalle bebeleri kafaya koyarsa, şartlarını zorlarsa, it gibi çalışırsa integrale bakkal hesabı muamelesi yapacak seviyeye gelir. doğuda örneği çok. ama kuru kuru istemek değil. it gibi çalışmak gerek. burda imkanlar devereye giriyor. kimi gider özel ders alır 2 derste öğrenir. kimi bu imkanı bulamaz 2 gün harcaması gerekir.


  • black mamba  (09.08.17 02:11:58) 
kişisel gelişim zırvalarından para kazanmak isteyenlerin ortaya attığı laf kalabalığı bu.

başarılan hemen her şeyin motivasyon + şartların uygun olması+ imkanları verimli kullanabilme+ şans/kontol edilemeyen etkenlerin lehte gelişmesi + çalışma nın sonucu olduğuna inanıyorum.

inanınca her şeyi başarabileceğine inanan insanlar zaten diğer etmenleri göz ardı ettiklerinden genelde hayal kırıklığına uğrayıp mutsuz mutsuz dolaşan tiplere evriliyor benim gözlemlediğim.
  • wilhelmwasmuss  (09.08.17 02:12:00) 
@wilhem bunların hepsinin başında inanmak geliyor ama. lokomotif gibi. ondan sonra da saydıkların geliyor. biri sırf kuru kuru inanıp isteyince olacağını sanıyorsa olmaz tabii. mutlaka diğer etkenler de gerekli.


  • black mamba  (09.08.17 02:32:05) 
ben de onu savunuyorum. en başta yazdım zaten. ''motivasyon''+ .....


  • wilhelmwasmuss  (09.08.17 02:42:39) 
Yeter


  • balpolen  (09.08.17 02:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.