[]

onemliuyarilar olayının özeti

nedir bu olay?

insanlar neden dolandırıcılıkla suçluyor, 8000 lira aldığını nerede söylemiş, twitter'ını bulmuşlar nasıl bulmuşlar?

var mı bir özet :(

 
8000 tl geliri oldugunu bir entryde yazmis.Yazligi, Kadikoyde evi ve 8000 tl geliri olan bir adam , annesine supriz yapmak icin evini yenilemek istiyor.Bu kadar imkana sahipken bunlari istemesi ve dus basliginin markasına kadar yazmasi insanlari sinirlendirmis.


  • maria puder  (08.08.17 21:09:14) 
Herkese, her yere yardım etmeye çalışırım bu kişiye yardım etmek mantıksız gelmişti.

8000 aldığını ekşi'de bi entry'de yazmış.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (08.08.17 21:29:13) 
eleman annem çok hasta en çok istediği şey de evini şöyle şöyle görmesiydi lütfen bana yardım edin de şu evi şöyle şöyle yapalım diye veryansın edip bir liste yayınladı.

listede yerlere parke döşemekten klozeti yenilemeye her şeyi kuruşu kuruşuna hesaplamış milletten para dilendi işte. her zaman olduğu gibi kimse bu adamın geçmişine bakmadı, la alt tarafı nick'ine tıklıycan çıkıcak işte. herif 2 sene önce bir entry de 8 bin lira maaşla geçinemediğini, 2 tane arabasının olduğunu, bunların bile masrafının yüksek olduğunu falan yazmıştı. şu an eleman hala ortada yok, ortada olmadığı gibi yandaşı olan diğer suser ise durumu savunuyor hala. evle alakalı veya elemanın annesiyle alakalı tek bir fotoğraf bile yok. hatta elemana hesap haraketlerini çıkar bakıcaz dediler olmaz yayınlayamam falan yaptı dsufhasg buna rağmen hala para gönderen varmış bide.

elemanın dişler zati porselen amk lan. porselen dişli adamın paraya ihtiyacı mı olurmuş sdhufdahg özet bu eleman jet fadıl gibi herkesi dolandırdı. muhtemelen arabayı evi yazlığı falan da böyle aldı hatta
  • Tears of Devil  (08.08.17 21:31:03) 
bugün sözlükte gördüm olayı baya dikkatimi çekti. anladığım kadarıyla şöyle özetleyeyim:

-adam sözlükçülerin hayalleri gibi bir başlığa "kanser hastası annem evi şöyle temiz pak bir görse keşke" tarzı bir entry giriyor.
-birileri oradan görev edinip onemliuyarilar'a yardım ediyoruz başlığında yardım toplayıp yatak alıyorlar. sonra bakıyorlar keriz bol elimiz değmişken evi de yenileyelim diye bir liste çıkarıyorlar ama listede yok yok. klozet, parke, davlumbaz vs. üstelik elektrik prizleri bile markalı, pahalısından. usta masrafları falan da var listede.
-tv'de çıkan kel mimara falan ulaşmaya çalışıyorlar ama bu adam sallamıyor bunları. (gerçi sonra ulaşmışlar galiba orasını tam anlamadım.)
-bu arada kafası çalışan yazarlar sadece 1-2 tıkla adamın eski entry'lerini ve hesaba bağlı olan twitter hesabını buluyorlar. yazlığın anahtarını unutmalar, 2 arabası olması ve 1500 lira mutfak masrafı nedeniyle 8000tl maaşla geçinememeler içeren entry'lerl ve tivitleri gösterip evini arabasını satsın, az yesin alsın, neden dileniyor diye soruyorlar.
-(en bombası burası) yazarın kendisi ve yancıları "zaruri olmayan" ihtiyaçlar için neden evimi arabamı satayım/satsın diyor adsfdgfhjklş. adam bu gelir durumunu, mal varlığını falan kesinlikle inkar etmiyor. bu arada onemliduyurular'ı dilencilikle suçlayan yancı ve bağışçı yazarlar tarafından vicdansızlıkla suçlanıyor, sizin de anneniz hasta olsa anlardınız falan deniyor. iki grup başlık altında canhıraş tartışıyor hatta küfürleşiyor.
-(burada bir boşluk var, neden yeni başlık açıldığını anlayamadım ben de) ilgili yazar ilk başlıkla yetinmeden onemliuyarilar'a yardım ediyoruz 2 başlığını bizzat kendisi açıp annesinin raporlarını falan koyuyor. ihtiyaç listesini yeniden yayınlıyor. 5834,24 gibi küsürlü bir miktar istiyor. parası olmayan öğrenciler twitter'dan falan paylaşsın da eşi dostu para göndersin diyor. eski başlıkta entry girenlere falan tek tek mesaj atıyor. eski başlıktaki tartışmalar tüm hızıyla burada da devam tabi.
-(bunu kendim görmedim ama 1den fazla kişi yazmış) bir ara "2 gündür hesapta doğru düzgün hareket yok hadi canlanın da toplayalım artık şu parayı" falan diyerek motive ediyor güya milleti. kaç para oldu bir dekont, ekran görüntüsü at falan diyenleri sallamıyor hiç.
-bugün de para toplandı diyerek "kampanya"sını sonlandırıp vınlıyor. 2-3 hafta sonra evin fotoğraflarını atacakmış.

uzun oldu ama eksiği var fazlası yok öyle bir olay asdfghhjk. sözlük ve internet tarihi açısından efsane olmaya aday bence. duyuruyu silmeyin de gelecek nesillere de mümkün olduğunca aktaralım bu keriz silkeleme olayını.
  • nrmnm  (08.08.17 22:02:04 ~ 22:06:23) 
ben bu olayı en başta "evi temizleyelim, düzenleyelim de annem mutlu olsun" diye anlamıştım. onemliuyarilar'a da mesaj attım hatta şifa dileyip ben de sizle beraber olmayı isterdim ama ankaradayım diye. evi komple yenileyip tadilata sokmak istediğini sonradan iban numaraları falan gönderilerek para istenmeye başlandığında anladım. bi kere de naptınız diye mesaj attım. para falan yollamadım. bu şekilde para isteyen kimseye para vermem. milletin derdi mi yok, fazla mı saf bilmiyorum. her şeye koşturanlar olmuş. adam sürekli mesaj atıyodu ya. şu lazım bu lazım, para gönderin diye.

valla insanlar enteresan ha. biz mi işi bilmiyoruz acaba. kadıköy'de evi var. 2 arabası var. yazlığı var. ona buna para için mesaj atıyo.
  • Delay Fuze  (08.08.17 22:22:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.