[]

İdeal tv izleme mesafesi

Merhaba,

ileride tv almayı düşünüyorum da eskiden bildiğimiz "çok yakından izleme gözlerin bozulur muhabbeti" bitti mi? Şuraya göre;

www.teknotalk.com

"Özellikle Ultra Hd Akıllı Tv ‘lerin yaygınlaşmasından sonra ideal tv izleme mesafelerinde ciddi kısalmalar oldu." demişler.

65 inç için 1080p 2,77 m, 4k için 1,88 m demişler.

Şurada ise;
www.rtings.com

işte açıdan ve gözü ne kadar doldurursa filmlerden keyif alınacağından baya bahsetmişler bunların verdiği değerler ise 65" 1080p 2.5 m ve 4K 1.25 m

Abi 1.25 metre ne, çok az değil mi bu?? Bozulmaz mı gözlerimiz :/

Teşekkürler

 
sinema qeyfi açısından demiştir onlar, 3 metre eni olan oda küçük kişisel odadır, herkes odasına 65 inç tv mi alacak? ben 23 inçe 180 cm'den bakıyorum, sinema qeyfi seven biri olarak beni rahatsız etmiyor.

tv'yi koyacağın yerle alakalı biraz da. bizim salon neredeyse kare, 5 metreye 6 metre; 2bin inç tv mi alayım.
tv'yi koymayı planladığın yerle izleyeceğin yer arasındaki mesafeyi ölç, sonra bi teknomarkete gidip o mesafeden kaç inç seni rahatsız etmiyor ona bak öyle karar ver.
  • Bruce  (08.08.17 20:20:38 ~ 20:20:58) 
işte ben daha ziyade, göz sağlınız için en az şu kadar mesafe olmalı gibi bir şey ararken bunlar çıktı. Beni rahatsız etmeyecek mesafe sağlıklı mesafe olur mu acaba?..


  • senolll  (08.08.17 20:28:08) 
televizyonun göz bozması olayı tüplü crt ekranlarda kaldı(ki o zaman için de muallaktı), led'e 10 santimden bakmadıkça göze ayrıca bir zararı yok. led ampülleri evlerde kullanmaya başladık zaten, gözünü bozacak kadar yakından izleyemezsin tv'yi istesen de.

www.quora.com
  • Bruce  (08.08.17 20:30:47 ~ 20:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.