[]

3d Yazıcı Eğitimi

0 bilgiyle 3d yazıcı öğrenmek, bir ürün ortaya çıkarabilecek seviyeye gelmek istiyorum. Öncelikle bir hobi edinmek amacıyla başlayıp belki ilerde ufak tefek para da kazanabilirsem ne ala diyorum.

Nerden başlamalı, ne yapmalı, kime danışmalıyım bilen varsa yardımcı olmasını çok isterim.


 
İsmek kurslarında var böyle bir eğitim. Şu sıralarda da kayıtları açık. inceleyin bence : www.ismek.ist

Not:Şehir yazmamışsınız ama İstanbul olarak kabul ettim ben.
  • psiren  (08.08.17 16:25:19) 
ne demek istediğin çok anlaşılmıyor, 3d printer için iki farklı iş var, birincisi 3d printer'ın kendisini üretmek, biraz mekanik zeka ile çözülebilenecek bir iş (misal ben evde kendime yapıyorum şimdi bir tane) yazılım hazır, donanımlar hazır, arada deneme yanılma yaparak geliştirmeye devam ediyorsunuz farklı biçimlerde çalışan yazıcılar yapabiliyorsunuz.

Bu 3d yazıcıyı üretme kısmı için ben kendim yapacak kadar okumak araştırmak istemiyorum diyorsanız hazır kitler şeklindede satın alabiliyorsunuz tüm parçalar geliyor lego gibi birleştiriyorsunuz, yok onu da yapamam diyorsanız hazırlarından satın alabilirsiniz. (kendin yaparsan 300/400 liraya hazır kit alırsan 800/1000 liraya komple hazır olsun istiyorsan 1500 liradan 15 bin liraya kadar değişiyor fiyatlar)

Eğer yapmak istediğiniz şey bir nesneyi print etmek ise yine önünüzde iki farklı yol var birincisi ürünü tasarlatmak veya thingverse gibi başkalarının tasarımlarını yaynladığı yerlerden tasarımları edinmek (çoğu tasarım ticari olarak kullanılamaz bu arada) ve print etmek.

yok ben kendi tasarımlarımı yapmak istiyorum diyorsanız işte orada işler biraz değişiyor, eğer mekanik nesneler istiyorsanız freecad, sketchup gibi cad yazılımlarını kullanmayı dolayısı ile 3d tasarım yapmayı öğreneceksiniz, yok eğer ben insan/hayvan vs. modelleyeceğim diyorsanız bu iş için daha uygun yazılımlar olan zbrush vs. öğreneceksiniz (o da 3d tasarım uygulaması), çok zor bir şey değil, youtube videoları ile öğrenebilirsiniz veya yukarıda verilen linkteki gibi ücretli/ücretsiz kurslara gidebilirsiniz.

tasarımınızı yaptıktan sonra pek çok uygulama içerisinde zaten print edebileceğiniz şekilde dosyayı kayıt etmeniz mümkün, eğer uygulama içerisinden bu mümkün değil ise repetier host vb. uygulamalara tasarımınızı veriyorsunuz burada bir kaç ayar var sadece (kaç farklı filament kullanılacak (renk vs.) katman inceliği ne olacak, nesne print alanı içerisinde nerede bulunacak, vb. 3/5 ayar var, verdiğiniz tasarımı gcode denilen bir format'a dönüştürüp printer'a gönderiyorsunuz, oldu bitti.
  • selam  (08.08.17 16:38:13 ~ 16:40:37) 
birde unutmadan reprap.org'a göz atın, 3d printer üreten/kullanan kişilerin bilgi paylaştığı bir yer.

eğer elektronik devre tasarımından anlıyor iseniz daha farklı devreler üretebilirsiniz.
  • selam  (08.08.17 16:43:03) 
zbrush
materialise magics.

bu ıkisi yeter
  • bryan fury  (08.08.17 17:48:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.