[]

Tüketici mahkemesine başvuru[Gold Bilgisayar]

merhabalar,

konu biraz uzun baştan söyleyeyim.

yaklaşık 2 buçuk ay önce gold bilgisayardan 2 adet telefon siparişi vermiş bulunduk. ikisi toplam 4360 tl gibi bir tutardı. sonra kız arkadaşım internette gold bilgisayarla ilgili bir çok şikayet olduğunu görmüş, firmanın battığı, ürünleri göndermediği şeklinde. biz de ertesi gün siparişimiz iptal ettik, para iadesini yaparlar bir kaç güne bizde başka yerden alırız dedik. neyse bi iki hafta geçti bunar para iadesini yapmıyor, o süreçte baya bi aradım bunları. zaten müşteri hizmetlerine bağlanmak oldukça zor. kadın en son şirkete kayyum atandığını bu yüzden iadelerin kayyumun onayından geçtiğini ve sürecin yavaş ilerlediğini iletti.

bimer'e şikayet ettim, kayyumun mağdur ettiğini söyledim. onlarda tüketici mahkemesine başvurmamı söylemişler.

en son harcama itirazı diye bişey olduğunu öğrendim duyurudan. garanti bankasına harcama itirazı dilekçesini gönderdim internet üzerinden. işleme aldıklarını söylediler. harcama itirazı dilekçesini 13 haziranda vermişim. nerdeyse 2 ay olmasına rağmen hala sürecin devam ettiği iletildi.

bense kredi kartıma gelen borcun hepsini ödeyemedim bu süreçte sadece asgari kısmını ödeyebildim. iade edeceklerini düşünerek başka bir yerden telefon almıştık. yaklaşık 2 aydır kartıma bu tutarın faizi de biniyor.

ben bu süreçte tüketici mahkemesine de başvurmalı mıyım? Gold bilgisayarın yanına kalmasın istiyorum.

bir de bu tüketici mahkemesine nasıl başvuruyoruz? istanbul'da nerede olduğunu bilen varsa da çok makbule geçer.

bi akıl verin lütfen.

 
bimer'e falan neden başvurdunuz ki zaten, boşa vakit kaybetmişsiniz. yapmanız gereken doğrudan tüketici hakem heyetine gitmek. onun sonuçlanması bile bir kaç ay sürebiliyor. fakat gerçekten kayyumla ilgili bir mesele varsa iade almanız yine uzayabilir onu bilmiyorum. normal şartlarda hemen hallediyorlar.

bankadan bir şey çıkmaz boşa beklemeyin.
  • nrmnm  (08.08.17 15:57:41) 
tüketici hakem heyetine gidin önce; oda bağlı bulunduğunjz kaymakamlıkta.


  • oscar  (08.08.17 16:09:41) 
@oscar hakem heyetine gitmek için tutarın 3610 TL'nin altında olması gerektiği yazılmış internette. bu tutarın üzerindeki işlemler için tüketici mahkemesine gidilmesi gerektiği yazmakta.


  • contavolta  (08.08.17 16:15:21) 
hımm. valla mahkeme fln çok uzun sürer bu işler, ben olsam gold genel merkezine giderdim direk açıkçası


  • oscar  (08.08.17 17:00:19) 
bankalar bazen süreç devam ederken parayı yatırıyor, eğer karar aleyhinize çıkarsa faiziyle geri alıyor.
o açıdan bir konuşun bence, sonuçta mal gelmemiş, haklılığınız ortada.

  • passion rules the game  (08.08.17 17:58:36) 
iki telefon icin ayri ayri basvurabilirsiniz saniyorum tuketici hakem heyetine. tek sipariste mi verdiniz iki telefonu, ayni siparis koduna mi sahipler?


  • bushman  (08.08.17 18:05:04 ~ 18:05:28) 
@bushman aynı sipariş koduna sahipti.


  • contavolta  (08.08.17 18:06:28) 
Toplam tutar tek tek hesaplanabilir, tüketici heyetine giderseniz yönlendirirler. Yalnız tüketici mahkemesi 6 ay 1 yıl sürebilir, paranızı almanız çok uzar, daha pratik yol (bunu araştırın öncesinde) icra müdürlüğüne başvurun, 7 gün içinde itiraz etmezlerse borcu direkt tahsil etmek zorundalar itiraz ederlerse de mahkeme başlar ve lehinize sonuçlanır.


  • gezegen olan pluton  (08.08.17 18:16:26) 
harcama itirazı 45 ile 120 gün arasında sonuçlanır.


  • gliderpilot  (08.08.17 20:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.