[]

Düğünde takı

Merhaba,
Eylül sonunda sevdiğim iki arkadaşım evlenecek. Liseden bunlar yani ikisi de benim arkadaşım. Ben bunlara ne alsam/taksam acaba? Çok fazla imkanım yok, çeyrek de 230 olmuş :/ ben ikisine de bir şeyler taksam gibi düşünüyorum.
Bu arada yurtdışından geliyor olucam ben, zaman olursa biraz kalırım ama zaman olmazsa sadece düğün için gidiyor olucam. Ve önemi var mı bilmiyorum ama ailelerinin durumları fena değil, yani benim takacağım 1 çeyrek yerine 2 çeyrek onları pek etkilemez ama beni şu an etkiler, ki 2 çeyrek çok olacak uçak bileti falan. Son olarak, nişana da gidemedim ben orada da bişey takamadım.

Özetle; maddi olarak 200 300 civarını geçmeyecek, ikisine de takabileceğim, napabilirim? Para takmamayı tercih ederim. Kadın olana çok pahalı olmayan bir takı alsam kolye falan çok mu saçma olur düğün için?

Teşekkürler

 
tek ceyrek yeter bence. normal olur.

ama ille az gelir diyorsanız, iki çeyrek çok saçma zaten bir yarım alabilirsiniz ama bu dönemde bence de fazla.

dediğin gibi 100 lira civarında bir kolye filan alınabilir kıza. ama onu da sevecek mi filan zevkini bilmek zor. yerinde olsam tek ceyrek takardım.
  • kaputt  (08.08.17 15:22:43 ~ 15:22:55) 
Hocam ben böyle bir durumda (geçen sene) 1er gramlık 2 altın aldım. Çeyreği bir geçiyor ama yarım etmiyor. İkisi de yakın arkadaşımdı. Başkalarıyla evlenseler çeyrek-çeyrek takardım o keksin ama napiim :/ Ekonomi lazım. 2 gr iyidir.


  • lcha  (08.08.17 15:23:40 ~ 15:24:39) 
Kaputt, dediğim gibi ikisi de arkadaşım olduğundan kime takıcam tek çeyreği sorunsalı var ben ikisine de bir şeyler hediye etmek istiyorum. Ev hediyesi gibi başka şeyler yapsam, düğünde takılmıcak ama sonra ayrı mı versem bi ara?


  • senolll  (08.08.17 15:25:04) 
ikisine de ayrı ayrı takmana gerek yok. ya bi tane çeyrek ya ya da iki gram al ikisinin de yakasına tak. o kadar kasma bence.


  • elorelia  (08.08.17 15:25:59) 
Bir diğer yorumum da; borçları vs. olacak çabuk maddiyata çevrilen bişi almak iyidir. Kolye vs. yok parasına gidiyor satılırken.


  • lcha  (08.08.17 15:27:13) 
artık yakaya takma kalmadı zaten ya. bir kese oluyor onun içine atıyorsun, geline ya da damada takmıyorsun. yani tabii evlenenleri tanımıyorum ama keseye atma olabilir. değilse geline takarsın zaten, daha kibar olur.

kolye filan alırsan lcha da yazmış yani anlamsız olacak onların paraya daha ihtiyacı vardır.

düğünde çeyrek takıp eve giderken de bir ihtiyaclarını karşılayabilirsin. ama düğünde her şekilde çeyrek tak.

ya da yine lcha'nın dediği mantıklı ikisine ayrı ayrı gram altın da olabilir.
  • kaputt  (08.08.17 15:37:46) 
ben olsam bi tane çeyrek altın alırdım. daha sonra evlerine giderken tekrar bi hediye alırdım. o an ikisinede bişey takmak yerine böyle düşünürdüm.


  • ferrarimizolaydisatardik  (08.08.17 15:44:25) 
Birer tane gram altın al. 150 Tl civarı tanesi.


  • manuel mandalina  (08.08.17 16:02:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.