[]

gazetecilik mezunu kpss'de nereleri tercih edebilir?

direkt gazetecilik ataması yok denecek kadar azmış ama 4001 denen herhangi bir lisans bölümünden birini bitirenlerin kabul edileceği kadrolar varmış.
kpss işleri çok karışık, yeni araştırmaya başladığım için zorlanıyorum.

2017/1 merkezi yerleştirmede lisans için 4001 kadrosu bin civarında falan. yine az yani. bunun dışında başka alımlar da yapılıyor mu acaba?

bunun dışında varsa şayet nelerdir, nerelere girebilirim?
yıllar sonra matematik çalışacak bir sözelci olarak şansım var mıdır?
siz olsanız bu yola girer miydiniz?

teşekkürler

 
Merkezi alım kaldırılıyor. Yani şansınız çok çok düşük.


  • steven wilson  (08.08.17 12:09:21) 
@steven önümüzdeki sene hemen mi kalkacak, belli oldu mu?


  • sırtçantalı  (08.08.17 12:12:23 ~ 12:13:51) 
o 4001 kodlular için baya yüksek puanlar gerekiyor. kontenjanı da azmış zaten dediğinize göre o yüzden işiniz çok zor.


  • nrmnm  (08.08.17 12:16:05) 
arkadaşlar mesela insanlar bayağı düşük kpss puanıyla polis falan oluyorlar. ve hemen her bölümden. onlar nasıl oluyor peki? sisteme çok yabancıyım.


  • sırtçantalı  (08.08.17 12:21:01) 
@sour gazetecilikle polisliği bir tutmadım ki?
merkezi alım yapılan bir bölüm olarak polisliği örnek verdim.
zaten dediğim gibi gazetecilik atamasıyla ilgilenmiyorum, çok çok az ataması. merkezi alımlara bakıyorum.
  • sırtçantalı  (08.08.17 12:25:45) 
4001 kadroları için size en uygunu (açılırsa) üniversitelerin veya bakanlıkların düz memurluk kadroları olabilir -çalışırken alanınızla ilgili birşeyler yapma şansınız bile olabilir bu kurumlarda.VHKİ kadroları da tüm kurumlarda 4001.

2017/1 merkezi yerleştirmede lisans için 4001 kadrosu bin civarında falan. yine az yani. bunun dışında başka alımlar da yapılıyor mu acaba? : merkezi yerleştirme denilen şey çift yılların KPSS puanlarıyla yapılıyor yani 2018de giereceksiniz sınava toplam 4 yerleştirme olacak. ama artık bu alımlar hakikaten göstermelik sayılarda yapılıyor. 2018 sınavıyla toplam kaç 4001 kadrosu açılır kimse bilemiyor. mesela DHMİ de 4001 ile alıyor ama 95 puanla filan kapatıyor (oha, evet) şırnak üniversitesi memur alırsa ya da yüksekova belediyesi alırsa belki 85leri filan görür. durum bu. matematik, fizik, gıda mühendisliği, makine, fen bilg. öğretmenliği gibi bölümlerden mezun insanların çılgın KPSS puanları var. alanlarında onların da fazla şansı olmadığı için 4001 yazıyorlar. özellikle de istedikleri şehirlerde ise.

merkezi alım yapılan bir bölüm olarak polisliği örnek verdim : yalnız literatürde onun adı merkezi alım değil :) yukarıda açıkladığım şekilde 4 alım var merkezi alım adıyla. polis olurum diyorsanız KPSS puanınız çok düşük de olsa yeter. sizin merkezi alım dediğiniz (ama aslında merkezi alım olmayan "kurum alımı" olan) KYK , gümrük ve PTT alımları var bunlar çok bölümden alım yapıyor ama sizin bölüm var mı bilmiyorum.

ehliyetiniz varsa şöfor kadroları 4001.
  • niye ama  (08.08.17 19:36:06 ~ 19:38:01) 
kpsskafe, memurlar.net gibi sitelere bakın, orada merkezi atama haricindeki atamalar da yer alıyor. Mesela önümüzdeki günlerde PTT 2500 kişi alacakmış: www.kpsscafe.com.tr


  • apdulera  (08.08.17 20:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.