[]

Karaca'dan aldığımız bıçağın kırılması

Cookplus bıçak seti aldık, arkadaşım dün soyma bıçağını yere düşürdü çat diye ortadan kırıldı. Daha alalı bir ay olmamasına rağmen küçük pas lekeleri de oluşmaya başlamıştı, dün geri vereceğim bunları derken kırıldı bir de. Komple iadesini isteyeceğim ama bu kırılma meselesinde haklı mıyım bilemedim?




 
Haklısın. Bıçak yere düşmekle kırılacaksa oohoooo. Acil iade et bence.


  • yaren  (08.08.17 08:52:01) 
pas lekeleri için aslında suçlu değiller çünkü o şef bıçağı türündeki bıçaklar gerçek çelikten olduğu için paslanırlar. onları makinada yıkamamalısın.

elde yıkayıp anında kurutmalısın.
2000-3000tl'Lik bıçaklar da aynı sebeple paslanırlar (eğer makinada yyıkar veya hemen kurutmazsan)
  • tchuck  (08.08.17 09:03:09) 
Evet makinede yıkama işini bilememişim o zaman :/ fakat kırılması hakikaten sinir bozucu oldu


  • gmzo  (08.08.17 09:07:16) 
haklı değilsin.

ayrıca tchuck +1

elde yıkanıp hemen kurulanması gerekirdi.
  • himmet dayi  (08.08.17 09:31:25) 
@himmet dayi kırılması normal mi?


  • gmzo  (08.08.17 10:15:41) 
aldığınız bıçak büyük ihtimalle karbon çelik. paslanması normal, karbon çelik paslanır. paslanmaz çelik bıçaklardan daha sert ve daha kırılgandır.


  • battal gemalmaz  (08.08.17 11:40:44) 
@gmzo

bir ürünün yere düşünce kırılması normal mi değil mi bunu bilemeyiz tabii ama yere düşünce kırılmama garantisi vermiyorsa firma iade talebinizde haklı değilsiniz. tabii iade talebiniz paslanma için ise onda haklı değilsiniz. bkz: bir önceki cevabım.
  • himmet dayi  (08.08.17 11:56:00 ~ 11:56:59) 
ben kırılmaya karşı iade talebinde bulunun derim nolursa olsun. müşteri memnuniyetini esas alıyorlarsa iade alacaklardır.


  • tchuck  (08.08.17 12:08:54) 
Para iadesi hakkın var, vermezlerse tüketici hakem heyetine git


  • loser blueser  (08.08.17 12:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.