[]

çek kronunu nereden bulacağım?

2 gün sonra seyahate çıkıyorum. duraklarımdan biri de Prag.
nereden bulabilirim ben bu çek kronunu? biraz sağlamcıyım gitmeden önce buradan almak istiyorum. istanbul'da alınabilecek yer biliyor musunuz?



 
Kapalıçarşı ve civardaki döviz bürolarında bulabilirsiniz


  • senolll  (08.08.17 01:21:28) 
Az miktarda hava alanından alabilirsin. Çok almana gerek yok kredi kartı veya banka kartı kullanırsın. Avrupa'da kart kullanımı nakitten daha yaygın.


  • bos gezenin bos ustasi  (08.08.17 01:31:33) 
Turkiye'den aldiginda acayip pahaliya geliyor. Kapali carsida bulunabiliyor ama onceden soylemen lazim. Yalniz Cek Kronunun nasil bir sey oldugunu bilmedigin icin sana degersiz bir parayi yedirme ihtimalleri de var. Bence hic tehlikeye atma, direkt gel burdan al.


  • evrim halkasi  (08.08.17 01:46:14) 
Bankamatikten çek orada. En iyisi öyle. Prag'daki döviz büroları aşırı kazıkçı. %40 komisyon yazan yer gördüm. Türkiye'den de aşırı pahalı olur. Euro götür, uygun bir yer bulursan dönüştür yoksa bankamatik kesinlikle.


  • Lim5  (08.08.17 01:56:35) 
prag'da döviz büroları hem komisyon hem currency üzerinden para kazanıyorlar. biz kaldığımız son gece uyku tutmayınca 12-1 gibi çıkıp 2 çay içtik hanımla, nasılsa dönüyoruz diye tüm kronu da yemiştik. 2 çay 4-5 euro miktarında kron tuttu. yanımızda kron yok, 50 euro ve kredi kartı var. adam ne kartı aldı ne euroyu, gecenin 1'inde eşimi kafede rehin bırakarak kron alabileceğim yer aradım. 5euroluk hesap için 25 euro exchange ettim.

yani evet, kendini sağlama al.
  • try again fail again fail better  (08.08.17 03:16:43 ~ 03:17:33) 
ben avrupa seyahatimde enpara kartımı kullandım. şuan kampanya var ve yurtdışı atm kullanımı ücretsiz. çok da işime yaradı.


  • tavish11  (08.08.17 03:24:27) 
doğubank'ın giriş katında bir döviz bürosu var orada bulabilirsiniz.


  • m4deniz  (08.08.17 03:38:54) 
Gereksiz bir detay olabilir ama öncelikle "Çek korunası".
İkinci olarak Türkiye'den alırsanız hatrı sayılır bir miktarda zarar edersiniz. Euro yaparak gitmeniz şiddetle tavsiye edilir.
Üçüncü olarak Prag'ın döviz büroları komisyoncudur, dikkat edin. Özellikle profesyonel gibi görünen ve kağıt imzalatan yerlerden uzak durun. Komisyonsuz olanları da var, merak etmeyin. Gider gitmez havalimanında 5-10 euro bozdurun. Şehir merkezinde @mcgonagalls cat'in verdiği yer iyi kurdan çevirir, sahibi Türktür, souvenir de bulursunuz. Old Town'a yakın olarak da şurası var: goo.gl
Bunun dışında ara sokaklarda Arap exchangeler de iyi çeviriyor. Bunlar dışında dikkatli olun.
İyi gezmeler.
  • tierra santa  (08.08.17 05:00:55) 
İki hafta önce oradaydım. Buradan euro götürmüştüm. Prag Havaalanında 20 euro bozdurdum. 1euro 22 kron gibi bişeydi. Old city de çok merkezi bir yerde ünlü bir dövizci var, 26'dan bozuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Dövizci o kadar ünlüydü ki turistik haritalardan birinde reklamı vardı.
Şu linkten yerini görebilirsin:

maps.google.com.tr

Pardon aynı yeri @tierra santa yazmış zaten.
  • puc  (08.08.17 08:04:03 ~ 09:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.