[]

Bankacılar! Banka Hesap Numarasının Oluşturulma Sürecine Dair

IBAN ortada yok diyelim. Mesela sene 1995.

İki arkadaş birlikte bankaya (aynı anda, aynı şubeye), hesap açtırmaya gidiyor. Başvuru belgelerini aynı anda imzalayıp teslim ediyorlar. Bu insanların banka hesap numaraları ardıl olabilir mi? Yani bu iki hesap numarasında son rakamlar hariç diğer tüm rakamlar aynı olabilir mi?

Yoksa banka hesap numarası, rakamları bir nebze rastgele kılacak özel bir algoritmayla mı oluşturuluyor(du o yıllarda)?

 
ardışık olurdu muhtemelen.


  • argent dawn  (07.08.17 20:48:43) 
Banka hesap numarası oluşturma ile IBANın bir bağlantısı yok sorduğunuz soru açısından. 1995'i bilemiyorum ama sistem farklı olmazdı sanıyorum ki.
Bu iki kişi bankadayken başka bir şubeden aynı anda hesap açan başka birisi olmadığını varsayarsak, hesaplar aynı amaçla açılmışsa (çek hesabı/ kredi hesabı/ mevduat) ve hesaplar aynı döviz koduna sahipse (tl hesap/ döviz hesabı/ altın hesabı) hesap numaraları ardışık olur. Yani ikinci açılan hesap birinciden bir büyük olur rakamsal olarak.
Sadece ticari kredi hesaplarında farklı. O da aşağıdaki gibi oluşturuluyor:

2. Açılan kredi hesabı= 1. Açılan kredi hesabı + 3
  • irene  (07.08.17 21:09:33) 
Her şey olabilir. Daha önce çalıştığım bankada kendilerine 0001907 - 0001903 diye hesap açan çalışanlar vardı.


  • kumulatifvergimatrahi  (07.08.17 21:14:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.