[]

Babam ve öfke kontrolü

Arkadaşlar babam çok sinirli bir adam. Annem de bir o kadar sakin ve kırılgan. Babam işi bırakalı birkaç ay oluyor. Arıcılık yapıyor bir taraftan, bütün gün sıcağın altında arılarla uğraşıyor, bal hasatı zamanı malum. Orda sinirlenip sinirlenip anneme catıyor, sinirini annemden cıkarıyor anladığım kadarıyla. Son 1 haftadır bu böyle. Annem sürekli telefonda dert yanıyor. Dert yanmasını geçtim çok üzülüyor, kırılıyor. Ben onlarla değilim. Annem burayı pek sevmiyor, sıkılıyor İstanbulda. Bursada teyzem var, onun yanına gideyim, oyalanırım birkaç gün dedi. Tamam dedim, biletlerini alıcam oraya gidecek fakat bu adamı böyle ne yapacagız? Hep böyle, annemin üzüldüğünü gördükçe ben de çok üzülüyorum, çok kaygılanıyorum. Bütün gün beraberler, acaba babam yine kendini oyalayacak bir iş mi bulsa? Gerçi havalar serinleyip, işleri azalınca bu kadar gergin olmaz diye düşünüyorum ama sizinle paylaşmak istedim. Öneriniz, yorumunuz nedir? Sizin başınıza böyle şeyler geldi mi?




 
benim babam da öyle. anneme devamlı boşan diyorum malesef boşanmıyor. boşanıcak başka çare yok bu yaştan sonra çekilmez bu kafadaki adamlar. gerçi hiçbir yaşta çekilmez ya neyse.


  • sta  (07.08.17 19:46:57) 
Annenden neyi çıkarıyorsa onu halledin. Bir insan hasta değilse durduk yere sinirlenmez.

Kullanıcı adının duyuru içeriğine uyumu dikkat çekici.
  • Batuhanolabilir  (07.08.17 19:52:45) 
Evet tam olarak öyle, sinirlenip anneme çatıyor. Bana yapamıyor mesela. Kadını malı gibi görüyor herhalde anlamadım. Kaç yaşında adam artık, yaşın getirdiği bir durulma olmaz mı. Bu hala sinirli, hala gergin. Konuşsam faydası olacağını hic sanmam. Birkaç gün sussa sonra yine başlar. Çok sinirli çünkü. Biraz ayrı kalsınlar, umarım faydası olur.


  • balpolen  (07.08.17 19:54:32) 
Genellikle emekli olunca eski yetkinliklerini kaybedip bu hale geliyorlar. İşe yaramama, emir verememe, sosyal ortamın sonlanması gibi sebepler etkili oluyor sanırım. Benim babam da öyleydi, gerçi o çalışırken de asabiydi hatta çook uzun bir süre bunun normal olmadığını kabul ettiremedik. Sonra başka bir olay bahane oldu, sinirlisin sorunlusun diye üzerine giderek değil de emekli olunca insan hassaslaşıyor, sen de böyle oldun. Biraz fazla duygulanıyorsun. Bir yardım mı alsak falan diye ikna ettim psikiyatriste gitmeye. Birkaç yıldır ilaç kullanıyor ve çok rahat. Eski halini hatırlamak bile istemiyor. Siz de böyle yaklaşıp ikna edebilirseniz bir doktora götürün. Bizimki doktorunu da çok sevdi, bize pek anlatmıyor ama doktoru onu sorunlu bir kişi değil hassas ve duygusal olduğu için bazen duygularını kontrol edemediğini söylüyor. Doğru yaklaşım ve doğru ilacın faydası olur mutlaka.


  • curukturpkokusu  (07.08.17 21:12:27) 
benim babam da böyle. kendimi bildim bileli böyle, hem de sadece anneme değil evlatlarına karşı filan da böyle ama en çok annem çekiyor nazını. naz diyince de masum durdu hiç de öyle masum şeyler değil oysa ki.

malesef önerim yok, çünkü kendi söküğümü dikecek ipim de yok. nasıl düzelir böyle insanlar bilmiyorum. sadece yalnız olmadığını yazmak istedim
  • mutlusismankedi2015  (07.08.17 21:35:31) 
baban mesleği nick uyumu


  • oscar  (07.08.17 22:27:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.