[]

Burçlara inanan ateistler?

Sadece burçlar da değil aslında konu. Ateist olup da uğura, ilahli adalete falan inananlar var ya. Nedir olayınız?

"inanmıyorsan da saygı duyacaksın ulan",
"enerji diye bişi var bi kere taam mı",
"astoroloji bilimdir bi kere"
yapmadan,

burçların insanın hayatına etkisine dair bir delil vs var da ben mi bilmiyorum. Pirince küfredince siyahlaşmasını delil olarak görecek kadar niyetli olmadan. İnanç delil gerektirmez tabi ancak tanrı gibi ölümden sonra kazık sokacak sonsuz güç e inanmak için (en azından nolur nolmaz diye inanmak gibi) sebep görmezken diğer konulara inanmaya neden daha hazırsınız?

Önce tanrının varolduğuna inanmak korkutuyor olabilir dedim ama diğer inançlar da sadece secret usulü "sen iste, kainat versin" değil ki. Kötü şans getireni var, "falanca gezegen araya girdi, hafta sonu kavga edeceksin" var. Din gibi "dua oku, korunursun" da yok.

Ofansif almayın lütfen. Sadece merak ettim. Sıkıştırmak vs değil amacım. Kişisel düşünceleri soruyorum.

Not: ateistim.

 
Her ideolojinin cahil bir kesimi mevcut. Popularite getirmek adına ateist olan tipler, kendi içinde tutarsız olabiliyor.


  • gozu acik sevisen yahudi  (07.08.17 17:19:48) 
din gibi bu tip şeyler de kültürel ve ritüelistik bir tarafa dayanıyor.
yaşanılan çağ, koşullar vs de etkiliyor bakış açısını ya da bu eğilimi.

  • jimjim  (07.08.17 17:34:50) 
Bugunlerdeki bu ateist karsitligini tam da sabah konustuk:
eksiduyu.ru


Soruya cevap: Herkes ayni olmak zorunda degil. Bu tartisma Papa'nin kimi ulkeleri onlar gercek Hristiyan degil diyerek dinden atmasina ya da kimi dincilerin baskalarini gercek Musluman olmamakla suclamasina benziyor. Kimse kimseye karismasa daha iyi olacak.
  • Traveller  (07.08.17 18:09:26 ~ 18:23:52) 
pek de başka insanları ilgilendiren bir konu değil bu. maalesef.


  • pgup  (07.08.17 18:13:02) 
@Traveller : Link çalışmıyor. Ayrıca sorarken daha kibar olamadım kusura bakma. Yanlış anlamayın dediğim ne varsa yanlış anlamışsın. Kimse inançlarının tutarsızlığını ve çelişkilerine mantıklı açıklama getirmek zorunda da değil, cevap vermek de.

Ayrıca konunun ateist karşıtlığı ile alakası nedir? Ateistim yazmışım oraya. Önce okusaydın keşke.

@pgup: Burada çok fazla "neden şöyle yapıyorsunuz/yapıyor musunuz?" soruları ve cevapları görüyorum. İnsanların empati yapmasını ve birbirini anlamasını sağlıyor. Cevap vermemek yerine "sana ne" diyenleri saymazsak tabi. Cevabın bende yeni bir soru açma isteği uyandırdı. İnsanlar neden bazı konulardaki sorularda cevap vermek yerine sorulmasından rahatsız olur? Neyse, konuyu dağıtmayalım.
  • erci  (07.08.17 18:17:31 ~ 09.08.17 00:46:59) 
neo dinler deniliyor bu kavramlara ve bende açıkcası böyle düşünüyorum.

birincisi daha cool, daha havalı, daha modern duruyor bunları dile getirmek. bir çeşit etiket ve hatta sosyal statü.

ikincisi, daha kolay. inançlıyım diyen birinin gerçekten inançlıysa bütün o ibadetleri ve diğer sosyal hayat düzenlemelerini uygulaması gerekiyor. buna dötü yemeyen, oturduğu yerden enerji alış verişini daha kolay buluyor.

üçüncüsü, çoğu insanın özünde kendilerine güvenleri yok, kendilerine karşı dürüst değiller, hatalarını kabul edecek olgunluğa ulaşamamışlar. böyle şeyler insanları rahatlatıyor. yani şöyle, ben bu yanlış kararı aldığım için bu duruma düştüm demek ve kendinle yüzleşmek yerine, işte 7 nesil önce atalarımın yaptığı bir şey bile benim hayatımı olumsuz etkileyebiliyormuş, regresyon yaptırdım aslında geçmiş hayatımda şuymuşum buymuşum, tüm bunlar ondan demek çok daha basit.

dördüncüsü, psikolog direnci veya önyargısı olan insanlar, bu tarz şeylerle çözüm bulmaya çalışıyorlar. aslında bir problemleri olduğunun farkındalar ama psikolog istemiyorlar. mesela kontrolsüz harcama yapma sorunu olan bir arkadaşım, bununla ilgili terapi almak yerine, geliri giderini karşılamıyor yalanının arkasına sığınıp, nefes seminerlerinde öğretilen bereket duasını uyguluyor her sabah. oysa sıkıntı gelirinde değil, giderinde. bu alışverişler onun ruhsal durumunda neye karşılık geliyor bulsa terapilerde, sorunu çözülecek.

daha çok yazabilirim ama sanırım bunlar yeterince fikir vermiştir.
  • Phoebe  (07.08.17 19:58:37 ~ 22:03:00) 
oncelikle inanc konusundaki sahsi fikrim mantiga oturtamadigim hicbir seye inanmamak. gozle gorup herhangi bir sekilde varligini kanitlayamadigim bir seylere inanamiyorum. tam ateistim de diyemiyorum cunku bir yaraticinin yoklugunu kesin olarak kanitlayacak da bir veri yok elimde. öldüğüm zaman o buyuk yaratici sirf bilmemkacbin yil once arapca olarak ortaya atilmis bazi kurallara uymadigim icin beni sonsuz bir ateste yakar mi bilmem ama o kurallarin temelinin iyi insan olmayi gerektirmesi gerektigini dusunursek pacayi yirtarim diye tahmin ediyorum :)

diger kiyas sordugun konulari eglencesine takip ederim bunun yaninda, körü körüne inanmam mümkün degil tabi yukarda bahsettigim sebeplerden oturu. yine de eglencesine okumaktan filan da zarar gelmez diye dusunuyorum. falim sakizindan cikan fali ne derece ciddiye aliyorsam astroloji de o kadar iste gozumde. ayrica bilim olan astronomidir, astroloji vakit gecirmek icin yazilan insanlara zaman zaman motivasyon olsun diye oldugunu tahmin ettigim bir cesit iletisim araci bence.

ha bi de su var, dinde her sey belli bir kurala gore ve degismiyor, astrolojinin manyaklarina gore saatlik bile takip edilebilir bisey, din konusunda inancli olmayip da astroloji vs.ye inanan insanlar bu degisim ve sureklilik nedeniyle ilgi duyuyor olabilir.

her neyse cok dagittim konuyu. kisaca, dunya uzerinde milyarlarca insan var ve her birinin dusunce sistematigi birbirinden farkli. niye islama inaniyorsunuz ve niye burclara inaniyorsunuz ozunde ayni soru aslinda. sadece biri daha kitlesel ve yerlesik.

not: diger insanlarin inanc motivasyonu nedir bilemedigimden kendi fikrimi anlattim.
  • in vino veritas  (07.08.17 20:17:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.