[]

İçimi dökücem daraldım

Bu hayatta benim sınavım ailem. Sorumsuzluk, vurdumduymazlık, boşvermişlik ne ararsan var. 2 yıldır annemde babam da akciğer nodüllerinden dolayı takipli. Sigaayı bırakın diyor doktor. Bırakmak için çaba olmadığı gibi utançlarından doktordan kaçıp kontrollere gitmiyorlar. Telefonu arızalı annemin. 2 aydır içindekileri yedeklettir servise ver bir an önce diyorum. Bugün telefonu kilitlendi. Bugün hastaneyi arayıp acil bir randevu alması lazım. Telefon bozuldu diye aramıyor. Sanki evde başka telefon yok ya da bana söylese ben alıcam. Ben uzaktayım bu arada, ha deyince kalkıp gidemiyorum. Ama ne zaman yanlarına gitsem bir aksiyon, önceden haberim olmayan bir sorunla karşılaşıyorum. Artık gitmek bile istemiyorum çünkü sorunlar, kardeşimle ilgili olaylar ve bunların ataleti ve tembelliği yüzünden ordan kaçmak istiyorum. Kardeşimle ilgili büyük olaylar yaşadık, travmalar atlattık ama hepimizde izi kaldı. En umursamayan kardeşimim kendisi ve anne babamın günlük davranışları da kardeşimin bencil, umursamaz bir insan olmaya devam etmesine resmen çanak tutuyor. Yoruldum... biraz onları motive etmeye çalışıyorum hiçbirşey değişmiyor. Bilmiyorum artık ne yapacağımı.




 
bu tip sorunları sana yansıtıyolar mı?

telefon bozuldu arayamıyorum hühühüühüh
doktora gitmeye utanıyorum huhuhuhuhu

gibi gibi.

eğer sana yansıtmıyolarsa ve bu durumun bilinci ile hareket ediyolar ise s.ktiret bence. belli yaşa gelmişler artık değişmelerini ummak sana zarar verir sadece.

ha sana yansıtıyolarsa da duymazdan gel ya da açık açık söyle bana yansıtmayın diye.
  • elorelia  (07.08.17 16:32:03) 
Benzer sorunlarla mücadele ediyoruz ben ve çoğu arkadaşım da. Sanırım şu anki genç-orta yaş jenerasyonun (x deniyor) en büyük sıkıntısı bir önceki neslin atalet, vurdumduymazlık ve beceriksizliği. yalnız değilsin..


  • twelfth  (07.08.17 16:32:13) 
Hayır yansıtmıyorlar ama sonuçta telefon olayı gibi basit şeyler olmuyor bu sorunlar. Mesela önemli bir sağlık sorunu, adli bir durum, ya da adli durumun yol açtığı maddi manevi sıkıntılar gibi. Ufak şeyleri önemsemiyorum ama ailenin ferdi olarak haberim olması gereken şeyler oluyor. Madem kafanız basmıyor bari bize danışın birilerine soralım yol yordam öğrenelim vs diyorum ama hep aynı işte.


  • curukturpkokusu  (07.08.17 16:35:26) 
Maddi imkanınız varsa bir yardımcı tutun, o ilgilensin. Ara ara rapor alın...


.
  • kartallar yuksek ucar  (07.08.17 16:53:40) 
Biraz kendini cek. Bunu kabul etmek zor ama ssn onlardan sorumlu degilsin. Ne haliniz varsa gorun diye kendi hayatina yogunlas. Bu gidisle daha cok.dibe cekecekler seni. Been there done that.


  • eriksatie  (07.08.17 17:03:51) 
okurken çoğu cümleyi kendim yazmışım gibi hissettim. olayları sana yansıtsalar da yansıtmasalar da bir şekilde ucu gelip dokunuyor. özellikle sağlık konusunda her türlü yöntemi denedim ama umursamıyorlar.

Artık şöyle düşünüyorum: başlarına manevi bir sıkıntı ya da sağlık sorunu gelirse ben elimden geleni yaptım diyebileceğim.
en başta dolandırıcıya o parayı vermeyin dedim. parayı alamayınca avukat da tuttum. sigarayı bırak dedim. sigara bırakma ilacı aldım. doktora kontrole gidelim dedim ama dinlemediler. bazen ne yapsan da olmuyor işte onlar da o şekilde yaşayıp ölecekler. belki de hayatın gerçeği budur. anne babalar çocuklarını hiç bir zaman dinlemiyorlardır.
en azından kendim ders almaya çalışıyorum.
  • betsy  (07.08.17 17:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.