[]

muhabbet kuşu aksesuarları

dedem vefat edince muhabbet kuşu bize kaldı. hayvanın haline üzülüyorum, kafesinde hiçbir aksesuar yok. yalnızca kötü bi ayna var, tek eğlencesi(?) bu, akşama kadar onun önünde sabit duruyor. gagasını da kafesin demirlerine sürtüyor arada, sanırım bileylemeye çalışıyor.

internetten sipariş vereyim, balık kemiği ve oyuncaklar alayım dedim. daha kemiği bile seçemedim :/ farklı cinsleri, büyüğü küçüğü vs..
sizin kuşlar neyi seviyor? kemik, oyuncak vd önerilerinizi bekliyorum pls.

ek soru: dışarıdan gelen kuş seslerini seviyor. ben de eğlensin diye youtube'dan kuş sesi açıyorum arada. bi sakıncası var mı?

 
bi kuş daha alsan acayip sevinir, arkadaş olurlar bence.


  • Tears of Devil  (07.08.17 15:51:25) 
@tears, bizimkiler kuş sevdiği halde aldırmıyorum senelerdir, kafeste hayvan görmeye dayanamıyorum. buna el mecbur bakıcaz ama.


  • manuel mandalina  (07.08.17 15:53:26) 
balık kemiği standart. yeter ki kemik olsun bazıları alçıdan falan oluyor.
Muhabbet kuşları hakkında herkesin yanlış bildiği şey: satılan tohum yemlerle beslemek. bu tıpkı bir insanın sürekli ekmekle beslenmesi gibi bir şey.
Muhabbet kuşlarının sağlıklı ve uzun ömürlü olması için pellet yem ile beslenmesi gerek. tabii hayvan pat diye pellet yeme geçemiyor 1 ay alıştıra alıştıra vermek gerekiyor. Örnek: bulabilirsen Harrisons high potency ultrafine ile başlayıp harrisons life time ultrafine a geçmek. ya da tr de satılan versele laga nutribird B 14 muhabbet kuşları için uygun. pellet kullanınca hayvan kilo alıyor tüyleri güzelleşiyor.
çok oyuncak iyi değil hareket alanı kısıtlanmasın. ve sıkışıp kalacak, ayağını sıkıştıracak türden oyuncaklar olmasın. bol bol kafesten çıkar kendisi gezsin evde. hem sana da alışır.
Mutlaka yemliğinde kum da olmalı. kum sindirime yardımcı, olmazsa olmaz.
Suyunu her gün değiştir. yoksa yosunlanıp kokuyor.
Tekrardan: lütfen klasik darı yem kullanma.
Kafesin etrafında lastikli tülü hiç tavsiye etmiyorum tırnağı takılıyor ve ayağı kopabiliyor.
  • betsy  (07.08.17 16:00:52 ~ 16:04:53) 
hocam bi iki tane tünek al, bir de ballı çubuklar var onlardan al. akşama kadar aynı yerde tünemesin. kafeste tünekten tüneğe atlar. zili de çok severler. kafasıyla vurup ses çıkarırlar.


  • tolgan  (07.08.17 16:01:53) 
@tolgan, @betsy, önerileriniz için teşekkür ederim.
tüneklerini dedem kendi yontup yapmış, düşüp duruyorlar, zaten ilk onları yenilicem. pellet yemi araştırıyorum şimdi. oyuncaklar çok çeşitli, öyleyse takılmaması için olabildiğince sade bişeyler bakayım.

  • manuel mandalina  (07.08.17 16:10:54) 
aynanın da psikolojisini bozduğu söyleniyor. bi araştır gerekirse kaldır derim. ayrıca madem kafeste hayvan görmeye dayanamıyorsun kuş uysalsa çok da temizlik hastası değilseniz çıkar kafesten evde gezsin tozsun yorulunca kendi döner zaten oraya.


  • argent dawn  (07.08.17 17:02:00) 
@argent, yenisini almam ama dışarıda gezdirmek de çeşitli nedenlerle mümkün değil maalesef. aynayı çok seviyor gibi geliyor bana ama sakıncalarını araştıracağım, teşekkür ederim.

sipariş verdim. yeni tünekler, tüneğe takmalık kumlu kağıt, kemik, yemelik kum, ballı çubuk, banyo, aynalı salıncak ve çıngıraklı halka aldım.
@betsy, önerdiğin yemi tr'de bulmak mümkün değil gibi görünüyor.
  • manuel mandalina  (07.08.17 17:58:13 ~ 17:58:57) 
harrisons konusunda haklısın, nutribirdi trde bulabilirsin ben 4 kiloluk aldım kuşuma. çok hastaydı ve şimdi iyileşti.
ıspanak, havuç, haşlanmış yumurta, yoğurt, tuzsuz peynir, bezelye de verebilirsin.

  • betsy  (07.08.17 19:13:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.