[]

Ilk Yurt Dışı Tatil Önerisi

Arkadaşlar Merhaba

pasaportumu yeni aldım. ilk yurt dışı geizisni nereye yapsam ?
ingilizce yok denecek kadar ve yaş otuz erkek.

mümkünse en ucuz onerileri alayım bir kaç gün bile olur.
Teşekkürler.

 
ukrayna kiev
hemen aklına fuhuş turizmi gelmesin gezilecek görülecek çok güzel yerleri var.
daha uzakta tayland kültürleri vs ilgi çekici gelebilir ülke ucuz. ama oralara birkaç günlüğüne gidilmez tabi
  • basond  (07.08.17 15:27:38) 
Ucuz ve vizesiz diyorsan direk Belgrad diyorum. Ama 3 geceden fazla kalırsanız sıkılabilirsiniz. Gece hayatı çok iyidir. İngilizce olayı sıkıntı ama.


  • nopnog  (07.08.17 15:34:54) 
Yabanci diln yoksa yalniz gitme bilen biri olsun ya da turla git demeye geldim.


  • qazaqwsx  (07.08.17 15:36:47) 
Almaty- Kazakistan


  • atcapar  (07.08.17 15:48:01) 
kirgizistan - issik gol


  • for the record  (07.08.17 15:54:44) 
italya özellikle roma


  • kafa koparan manyak  (07.08.17 16:31:37) 
ingilizce yoksa turla falan bulduğun yere gideceksin hocam. aç tur şirketlerini neler var bir gör. hangisi hoşuna giderse detayını araştır.


  • argent dawn  (07.08.17 16:39:43) 
ingilizce yoksa tura mahkumsun +1

yunanistan yine iyi bir alternatif olabilir baya türkçe bilen insan bulursun turistik yerlerde.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.08.17 16:42:17) 
istanbul'daysan otobüsle selanik patlat


  • superb  (07.08.17 17:03:00) 
İspanya ya da fransa da olur zaten onlar da ingilizce konuştuğunda cevap vermiyor :) ama ilk yurtdışı gezinde gerçekten de tur mantıklı, sonra zaten kendin araştırır bloglardan falan okur gidersin.
ucuzluğa gelince, gezdiklerimden en ucuzu Pragdı, sonrasını Barselona, Roma, Amsterdam, Paris şeklinde sıralayabiliriz. Romanya - bulgaristanı falan hiç saymıyorum gittiğine değmez.

  • Aman Sen de  (07.08.17 17:08:24) 
Ukrayna. Gece hayati seviyorsan Belgrad. Ama gece hayati disinda guzel bir seyi yok Belgrad'in.


  • stavro  (07.08.17 17:13:15) 
Balkan turu. Avrupaya doğru kademe kademe geçişi görmüş olursun.


  • bartman  (07.08.17 17:23:18) 
yurt dışına (yd) ilk defa çıkacaksan ve dil yoksa yalnız çıkmamanı tavsiye ederim. yoksa karanlıkta bir köşeye büzüşüp ağlamak zorunda kalabilirsin.
aslında ingilizce bilmek zorunda değilsin. ama en azından ilkinde yd tecrübesi olan biriyle çıkarsan faydana olur. Tur hiç önermem. Önemli olan nasıl plan yapılır, nasıl gezilir, otel hostel kuralları nasıldır, zor bir durumda ne yapmak gerekir, yd nasıl araç kullanılır gibi şeyleri öğrenmek. Turla gidersen bunların hiçbirini elde edemezsin.
Tecrübeli biriyle gideceksen ilk nereye gittiğinin önemi yok. ama öncelikle avrupayı, hatta italyayı tavsiye ederim. uzak doğuyu falan sonraya bırak.
Gerçekten gezmeye meraklıysan ilk gezinde tüm püf noktalarını kaparsın zaten. sonra da kendini her fırsatta yd programı yaparken bulursun.
  • betsy  (07.08.17 17:24:08) 
ingilizcen yoksa turla git diyenlere bakma sen .
biz ingilizce bilmeyen arkadaşımla roma'ya gidecektik dil biliyorum diye bana güveniyordu son anda annem rahatsızlandı gidemedim o tek kaldı .
oteli booking den ayarladık . gezeceği yerleri şehir planında işaretledim verdim bir de pratik ingilizce kitabı ile gitti 6 gün kaldı . sıkıntı olursa yaz bana internetten dedim .
çok güzel gezdi . o tür kitaplarda otelde hava alanında alışverişte gibi başlıklarda en çok kullanılan cümleler örneklerle var.

ucuz vizesiz Tiflis diyebilirim . tarihi yerleri gezmeyi seversen sıcak sevimli bir şehir uçak biletini de flypgs ile ucuza alırsın .
  • devilone  (07.08.17 17:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.