[]

Pomodoro Tekniginde Sure

Merhaba,

Soru: Merak ettim sizin pomodoro sureleriniz aralariniz kac dk. sizin optimal gordugunuz sureler kac dk? Gunluk olarak kac dongu yapiyorsunuz?

--------
Gevezelik:

Asagidaki bir duyuruyu gorunce aklima takildi.

Ben de bazen procrastination derdinden kurtulabilmek icin Pomodoro Teknigine basvuruyorum. Ise yarar bir sey gercekten. En azindan zamanin kontorlunu size geciriyor ve donguleri tamamlayinca verimli hissediyorsun.

Yalniz hep 25 dk pomodoro yapmaktan bahsediliyor. Ben ise bunu az buluyorum. Genelde 40 dk calisma 5 dk kisa ara sonrasinda 4 donguden sonra 20 dk uzun ara uyguluyorum. Ancak bazen 40 dk pur dikkat olunca 5 dk kisa ara yetmeyebiliyor...

 
benim yapabildiğim 15 dakika


  • kenjataimu  (07.08.17 14:19:57) 
Normalde bana da 25-5 çok az geliyordu, "E daha konuya yeni giriş yapmışken ne arası" diyordum. Normalde çalışırken de, pomodoro yapmıyorsam 1.5-2 saatte bir 15 dakika falan ara veririm. Ancak uzun süreli çalışmalarda, diyelim 10 küsur saat çalışacaksınız, pomodoro'nun 25-5'i uzun vadede daha az yorucu ve sürdürülebilir. Toplama bakıldığında günün daha verimli olmasını sağlıyor 25-5 ama kısa süreli çalışacaksam 60-10 gibi yapıyorum.


  • aychovsky  (07.08.17 14:27:15) 
Ben tez yazarken bir yılımı 25 dk çalışma 4 dk ara, 5 çalışmadan sonra 20 dk ara ile geçirdim. 25 dakikayı 45'e bile çıkarsam sonlara doğru dikkatim dağılıyordu. 25 dk bana epey iyi geliyor.


  • irene  (07.08.17 14:31:11) 
İyi de zaten pomodoro odaklanma sorunu olanlar için tavsiye edilen bir çalışma yöntemi, çalışma sürelerinin kısa olmasının sebebi bu. Bir nevi zihinsel kontrolü sağlıyor yöntem, her 5 dakikada bir yerinden kalkmaya, etraftaki başka şeylerle ilgilenmeye çalışmaya ara verebilmek -odaklanma problemi olan kişilerde- 25 dakikalık kısa bir süre söz konusu olduğunda daha kolay oluyor.


  • sizofren psikiyatr  (07.08.17 14:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.