[]

Bitirilmesi gereken işler için gerekli motivasyon

Selamlar,

Bitirmem gereken 3 tane freelance işim var ve bunları yapmakta o kadar zorlanıyorum ki anlatamam. 1 tanesi bitti sayılır, son rötuşları yapacağım, diğerine başladım ama yarım kaldı, bir diğerine hiç başlamadım ama nasıl yapacağım vs plan belli. bu arada bu işler ios development işleri.

sırf bunları yapmamak için öyle bahaneler buluyorum ki anlatamam. yapmam gerektiğini biliyorum ama o motivasyon eksik işte.

Ne yapmalıyım, yardımcı olur musunuz?

 
pomodoro yöntemi tavsiye ederim. uygulamasını da indirebilirsiniz. 25 dakika pür dikkat çalışıp 5 dakika ara, 3-4 pomodoro sonra 15 dakikalık uzun ara şeklinde. bazen dağınıklığı toplarken bile pomodoro timer kullanıyorum


  • betsy  (07.08.17 12:24:10) 
Bu durumlarda kendime haşin davranıyorum, çünkü motivasyonu veklersem çok beklerim anacım. Motive olmayı beklemek, gaza gelmeyi beklemek daha erken bitecek bir işi riske atıyor, planlamayı iyi yapanazsan o bekleyiş işi hızlı hızlı yaparken kalitesiz olmasına mal oluyor. Procrastination'ı bol bol yapmaya meyilli bir insanım, o yüzden ilk kendime geldiğim anda "Motivasyonu bekleme, o popo kalkacak ve çalışacak" derim. Öyle nazik nazik, sevimli sevimli çalışmayı beklersem çok beklerim çünkü.
İngilizceniz varsa
s-media-cache-ak0.pinimg.com
www.bookyourselfsolid.com
examinedexistence.com
www.youcandoanything.xyz

Özetle:
1. O popo oradan kalkıp masanın başına geçecek. Zorla morla.
2. İşe hemen başlanacak.
3. Kalkmak için bahane aranmayacak, bulunmayacak. Su falan yanına alınacak, en fazla tuvalete gidilip gelinecek.

Şu anda yaptığın başka şeyleri motivasyon ve tutkuyla yapmıyorum, sadece öylesine yapıyorum. Tutkuyla mı Duyuru'dayım, hayır. Masa başında motivasyonum olduğu için mi oturuyorum, hayır. Öyleyse başka bir şeyi yapmak için tutkuya veya motivasyona ihtiyacım yok.

İlk önce beni arayabilecek olan insanlara "Ben çalışıyorum, kampa girdim, kapandım" mesajı atarım ya da önden konuşurum rahatsız edilmemek için. Sonra pomodoro ile çalışmak daha kolay oluyor, bazen pomodoro aralarını kullanacak kadar lüksüm olmuyor. O şekilde çalışır ve işi yapmazsam kendimi cezalandırırım. Örneğin, "Bu iş şu zamana yetişmezse o çok sevdiğin yemeği yiyemezsn", "Akşam arkadaşınla buluşamazsın" gibi katolik manastır rahibesi katılığında uygularım bu cezaları kendime. Çünkü iş bitmiyorsa, tembellik ediyorsam sevdiklerimi de yapmayı hak etmiyorum diye düşünürüm. Bu da işkence gibi gelmiyor, çünkü uğraştığım işi seviyorum. Eğer sevmediğim bir iş olacaksa, işte o fena.

Derler ki 'İşe başlayın, devamı gelir'. Ziegarnik etkisi gereği, dağ gibi değilse veya uzun vadeli bir iş değilse, insanlar başladıkları işleri tamamlamadan çok da rahatlamazlar. Kafada 'Bitir! Bitir!' olur. Bu nedenle de, işe ucundan da olsa başlamak motivasyon getirebilir.
  • aychovsky  (07.08.17 12:33:06 ~ 12:46:04) 
Alacağın parayı düşün.


  • alperz  (07.08.17 12:55:10) 
Süreçte mutluluğu yakalamak imkansız maalesef. Ben o işi gözümde minicik kıliyorum. Isin basinda kendimi dev gibi hissediyorum falan filan. Bunun gibi kendime onlarca teknik gelistiriyorum surekli. Ama yine de is yapma suresini asla keyifli kilamiyorum. Kafamin icindeki bariyer cok kalin oluyor nasil olusturmussam artik zamaninda. O yuzden ole duse o isi yapip bitirmis olmanib hazzini yasayin derim.


  • for day to break  (07.08.17 13:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.