[]

Konsolosluktan vize almak vs VFS aracılığıyla vize almak

Fark nedir tam olarak?
İnsanlar neden konsolosluk yerine vfs den alıyor?
Yani vfs'de olup konsoloslukta olmayan nedir?


 
çoğu ülke konsolosluğu vize başvuru işlemlerinin yetkisini VFS gibi şirketlere veriyor, kendileri amele işlerle uğraşmamak için. Konsolosluktan veya VFS'den başvurayım gibi bir seçeneğin yok yani. Konsolosluk hangi şirketi göstermişse ondan başvurmak zorundasın.


  • skoofer  (07.08.17 10:32:39) 
Bazılarında iki seçenek de olabiliyor. Bikaç sene önce İtalya öyleydi mesela hala öyle mi bilmiyorum. Fark şuydu, konsolosluk az sayıda randevu alıyordu. Eğer önceden planlamadıysan yer bulmak zordu. Onun dışında bi fark görmedim ve konsolosluktan aldım. Eğer tecrübeli biriysen ve iki seçenek de varsa konsolosluk daha mantıklı. Ekstra para vermeye değmez. Eksik belgem de vardı üstelik ama şu tarihte getir sorun olmaz deyip yolladılar.

Bi de söyle bişi var, İtalya vizesi yazınca direk aracı şirket çıkıyordu. Konsolosluktan alınabildiğine dair bir bilgi yoktu. Konsolosluğun kendi sitesinin derinliklerinden biyerlerden bulup almıştık randevuyu.
  • bartman  (07.08.17 10:43:09) 
aracı kurumda eksik belgen hatalı bi belgen varsa ordaki çalışan bakıp kontroll ediyor ve sana git bunu düzelt getir diyor. ama konsolosluğa belgeni verirsen kimse seninle uğraşmaz teslim alır sonra da vize işlemleri sırasında eksik belgen var diye pasaportuna red mührünü basabilir.
niye red yedim diye uğraşır durursun sonra.
kısacası riske girme resmi aracı kurumlar candır.
  • rentts  (07.08.17 11:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.