[]

Duyuru'da ateist karsitligi ne zaman basladi? Ya da diger karsitliklar...

Eskiden burasi azicik daha cagdasti degil mi?

Belki de yorumlari yapan kisi farkli hesaplari olan tek bir troll bilmiyorum. Buradaki en buyuk kavgalarin Ingilizcede "weigh" mi olacak "weight" mi olacak gibi daha ust duzey konulardan olmasindan dolayi burayi seviyorum. Ateistleri ya da herhangi baska bir grubu tek tiplestireceksek, ulkenin geri kalanindaki yerlerden ne farkimiz oluyor. Kisisel ozgurluklerden de yanayim ayni zamanda isteyen istedigi turde duyuru acabilir elbette ama bu konular artik bir kesimin diger kesimi bastirmaya calistigi konulardan olusuyor. Cagdas bir ulke olsaydik elbette ickinin ya da ateistlerin zararlarindan (?) ozgurce soz edebilirdik. Ancak tum bunlar siyasi soylemlere donustu. Bu nedenle son yasam yerlerimizin de elimizden alinmasindan rahatsizim.

Aslinda durum yalnizca ateistler degil ne yazik ki! Ulkede escinsellerin yasadiklari sorunlar bilinirken 'insan isterse mutlu olur' gibi yavan aciklamalar geliyor bir escinsel kullanicinin duyurusunun altina. Digerleri gibi bir kadinla evlenip cocuk yapip sonra ailesini baska bir erkekle aldatan babalar mi gormek istiyorsunuz?

Evet eskiden de vardi boyleleri ama simdi ne zaman duyuruyu acsam boyle bir duyuru cikiyor. Bu tur bagnaz yorumlar da birkac tane olurdu. Simdi 20 yorumdan 10 tanesi bagnaz aciklama olmus. Tum atesitler ayni degil yorumlari da gelmis sevdigim kullanicilardan ama azinlikta kalmis. Burasi "ateisteler peki buna ne diyor" tartismalarinin dondugu bir duyuru olmasin. O da olabilir ama her gun bunlari gormek rahatsiz edici. Zaten geri kalan her online forumda ve benzeri yerlerde bu tartismalar donuyor. Hep de sig birkac kisi tartismayi kazaniyor nedense.

Gecenlerde de icki karsitligi furyasi baslamisti. Evet icki zararli olabilir ama bu kisiler kahvenin zararlarindan soz etmiyor. Cunku icki siyasilesti. Tum kotu aliskanliklardan soz edip saglikli yasayin deseler yine anlarim ama bu sig muhafazakarligin buraya da gittikce artan bir sekilde yansimasindan rahatsizim.

 
yok ki öyle bir şey. diğerlerinin çok sesi çıkıyor sadece.


  • pgup  (07.08.17 10:12:58) 
Eskiden ortalama adamla entelektüel arasında 2 katman vardı. Biri sosyal bariyer, diğeri ise ekonomik bariyer.

Ekonomik bariyer internetin yaygınlaşması ile ortadan kalktı. Dolayısıyla böyle niş ortamlara dahi ortalama adamlar nüfuz etmeye başladı. Tabiki o kadar çoklar ki ortama uyum sağlamak yerine ortamdaki derişimlerinden güç alarak ortamı evirmeye daha meyyaller. Türklerin alman medeniyetini değiştirmesi gibi..

Sosyal bariyer ise daha çok siyasetle ilgili. Yüzyılın başından beri yaşanagelen savaşlar ve gelişmeler dünyayı 80'lerde tamamen kapitalizmin kucagına bıraktı. Kapitalizmin bizi getireceği nokta da tabiki bu olacaktı. En son okuğu kitap sorulduğunda utanan insanlar kitap okumuyorum, eksikliğini de hissetmiyorum, beğenmeyen siktirsin gitsin diyebilen insanlara evrildi.

İşte bu ikisi dostum o tatsızlığı yaratan iki dinamik..
  • twelfth  (07.08.17 10:13:42) 
ben böyle bir izlenim edinmenize şaşırdım.


  • basond  (07.08.17 11:13:04) 
Duyuruda ateist karsitligi yok.


  • stavro  (07.08.17 14:14:06) 
Ben de takip ediyorum son zamanlarda ama cok goze batarbir "karsitlik" gormedim.

Sadece biraz daha fazla bunla alakali duyuru acildi o kadar. Bir de burda bagnazi da var acik goruslusu de. Nefret sucu olmadikca soru sorulabilir tabii ki.

Ayrica buranin seviyesini biraz yukarda gormene sasirdim. Bence degil. Alaninda uzman ve ne yazdigini bilen burayi yukariya ceken aktif olan 5-10 kullanicidan baska o kadar da bir olay yok. Onlar da iyi ki varlar.
  • qazaqwsx  (07.08.17 14:19:04 ~ 14:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.