[]

Orjinal olmayan saatlere istenen fiyatlar

Sahibinden.com'dan saat bakıyordum da, ilginc ilanlarla karsılastım.Armani saatler mesela sıfırı 900-1200 bandinda olanların bir de replikaları var 270 ile 320 tl arası. A+++ replikaymiş.Orjinal kutusu varmis vs vs .Bunlar şu sokak saatcilerinde satılan 15-20 tllik replikalardan cidden farklı mı?Aynı magaza inanılmaz fazla ilan koymus, armani bu kadar saat ürettim mi diye süpheye düser o derece ,fiyatlar bu aralıkta (270-350 tl) .Bu fiyatları hak eder mi bu replikalar? Ya da 1000 liralik saatin replikasınin 250 bandında olması normal mi sizce?

Indirim kesinlikle talep etmeyiniz diyor bir de. Tabiki istedigi fiyata satmakta özgür de replika saate o kadar vermekte garip geliyor bana. Siz ne düsünüyorsunuz bu konuda? 15 binlik rolexin A kalite cakmaları da 4-5 bin oluyor mu bu durumda?:D


 
Rolex 'in şeyi geçti abi artık vacheron, tag heuer, frank muller, hublot gibi markalar revaçta.. normal cihazlar 250 300 bandında ama düşük kalite onlar. Gerçekten bire bir olanlar 250 dolardan başlar ama onların da makinaları tırt, tırt demişken geri kalmaz ama saatten anlayan adam sevmez japon malı makinayı. Bir çıt daha yükseği dış kalitesi yine orjinaliyle aynı olan fakat mekanizması "eta" 7750 vb olan saatler. Zaten gördüğün bir çok doktor-yeni yetme iş adamı bu tip modelleri takıyor bunların fiyatları 2000 tl den başlıyor, 7 8 bine kadar çıkıyor.

Sorunun cevabı; evet o parayı hakeder. Ama sen asgari ücretle çalışıp kolunda hublot ile gezersen adama kıçıyla gülerler :)
  • Tears of Devil  (07.08.17 08:57:52) 
kaliteli replikalarda orijinallerindeki tum fonksiyonlar calisir.
orijinallerdeki gibi pilsiz calisir. kinetik enerjiyle.
orijinaller ile ilk bakista ayirt edemeyecek kadar iyi bir kasaya sahiptir.
  • rentts  (07.08.17 09:24:34) 
çakmanın kalitelisi de oluyor. adam mesela hublot'nun kullandığı kayışı kullanıyor, hatta camı, hatta mekanizmayı bile kullanıyor olabiliyor. tek eksiği markanın orijinalliğini kanıtlayamayacak ince detaylar. saat kalite olarak cidden kaliteli ama hublot üretimi değil. sıfırdan marka yaratıp reklamdı pazarlamaydı uğraşmak yerine tipini şeklini hublot'ya benzetiyor, öyle satmaya çalışıyor. zaten işini bu ciddiyette yapanlar "gerçek hublot" diye satmaya çalışmıyor, replika olduğunu en baştan söylüyor.

ama bu dediğim kalite seviyesini bilme imkanın yok normal kullanıcı olarak, 50 lira kalitesinde saat de olabilir; o yüzden güvenilir replikacı bulman lazım. 2. el alım satım piyasası bile çok hareketli bu replikalarda, o yüzden indirim istemeyin gibi tripleri de olur, orijinal mi diye çok sorgulayana satmamak gibi de.
  • Bruce  (07.08.17 09:27:03 ~ 09:28:24) 
Aliexpress'ten ya da dhgate'ten alıp iki üç katına satıyorlar. Keriz silkeleme. Ayrıca gerçekten ayırt etmesi çok zor bazılarının.


  • steven wilson  (07.08.17 09:41:58) 
bu arada replikaları uzakdoğudan kiloyla alıyolar


  • rentts  (07.08.17 11:29:44) 
Replika sınıfı farklıdır. 1000$ a rolex replicası da var. Otomatiktir eta mekanizma kullanır vs. Aslında iyi bir saattir. Üzerinde rolex yazmasa da 200$ eder belki. Ama 20$ a da rolex replicasi var. Pillidir falan...

1000 Tl lik saatin replikasini almak saçmadir. 4 de 1 kadar fiyat verip almak daha saçmadır.
  • fyodor fyodorovic  (07.08.17 13:23:56) 
uzakdoğudan kiloyla alıyolar, aliexpress'ten dhgate'den alıyolar falan diyenler olmuş. onların dedikleri zenci saati knk. hublot, muller, zenith, azimuth iwc falan bunların çakmasını alide bulmak veya kiloyla almak mümkün değil (çakmadan kastım en azından chrono mekanizması çalışan saatler) bunlar cidden çok özel ellerde itinayla üretiliyor çin malı bile olsa. birde yani 2000 3000 liraya alacağın, içinde eta makine olan bir saat bugünün şartlarında seiko vb markalardan alacağın 5 6 bin tl değerindeki saatten daha kaliteli ve daha ince işçiliğe sahiptir. yani saat olayı biraz karışık babolettalar.

imza: eski çakma satıcısı :(
  • Tears of Devil  (07.08.17 13:38:22) 
benim çok ilgimi çeken bir başlık olmuş.
orijinal
rolexgmt master 2 ve yatch master 2 sahibi olarak.

replika 3 adet patek 1 adet frankmuller 2 ap 2 rolex sahibiyim aldıklarımın hıc bırını satmadım. her replikaya farklı rakamlar odedım kaliteleride kendi içlerinde inanılmaz değişiyor. kimisi taktıgında orijinal hazzını veriyor kimisini cope atasın geliyor. cope atılacak kısımdakiler 300 400 lira bu arada. sahibinden de eta diye sattıkları saatlerın japon olduklarını eta olmadıklarını biliyorum(2700 lira istiyorlar) bunun dısında yurtdısından aldıgım eta mekanizmalar birebir sadece cok ınce detayları belli ediyor replika olduklarını taktıgında sana haz veren saatler.

turkıyede ne kadar para verirsen o kadar iyi replika alırsın diye bir şey yok sana 200 liralık replikayı 1000 liraya da cakabilirler. cunku her satıcı 1. kalite aaa yazıp duruyor dumen cogu. replika rolexte bakılması gerekenler takvimin yazılarının font kalınlıgı fosforu içindeki lazer rolex yazılarının kalitesi ve saati salladıgında donme sesının cok az gelmesı ya da hıc gelmemesı gerekli.

her ne sekılde olursa olsun bızım replika satıcılarına guvenmemek en dogru hareket olacaktır saygılar
  • Aşk Adamı  (07.08.17 19:32:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.