[]

erkek kediyi kisirlastirmak - idrar yollari sorunu

asagidaki duyuruyu okuyunca sormak istedim. bahcede baktigimiz kediler var. gecen sene 8 tanelerdi, sonra ikisi hamile kaldi. yazlik bi site oldugundan etraftaki bahcelere dagildilar ama kisin hepsi yine benim bahcede olacak. disiler kendine yaklastirmiyor yine de bi sekilde yakalayip kisirlastiracagim, ama ucan kusa bile hallenen bi erkek kedimiz de var. su an yavru kedilerle ciftlesmeye calisiyor, tum gun peslerinde. onu da kisirlastirmayi dusunuyorum. bu idrar problemi olayinin onune gecmenin bi yolu var mi? ozel mama vererek mesela? diger turlu sadece disileri yakalayip kisirlastirana kadar cilgin bi nufusa ulasacaklar yoksa.




 
özel mamaları var evet, eğer tek başına yemek verebilecekseniz önlem olarak kullanabilirsiniz. iyi olur.
tabii illa ki idrar yolu problemi yaşayacak diye bir şey de yok. kısırlaştırılmayan kedilerde daha sık görülen hastalıklar da var kıyasladığınızda. kısırlaştırılan erkek kediler daha az kavga edip yaralanıyorlar, daha az uzaklaşıyorlar, stres daha az olduğu için bağışıklıkları daha güçlü.
bahçedeki nüfusu bir şekilde kontrol altına almak gerekiyor sonuçta.
  • not dark yet  (07.08.17 00:30:44) 
benim sokak kedilerini veterinere götürdüğümde, veterinerin bu konuda bi müşteriyle konuşmasına şahit oldum. kadın kısırlaştırdığı sokak kedisi için sıradan bi mama almak istiyordu fakat veteriner 2 kiloluk paketi 70küsür lira olan özel mamadan alması gerektiğini söyledi. hatta kadın gittikten sonra dedi ki, şimdi ucuza kaçıyor ama idrar yolu problemi olduğunda onun kaç katını tedaviye ödemek zorunda kalacak..

benim de kısırlaştırmak istediğim iki kedi var ama masrafından çekindim öyle olunca. konuyu takipteyim.
  • manuel mandalina  (07.08.17 00:46:26 ~ 00:46:40) 
@manuel mandalina veterinerin satmak istedigi mama hill's, proplan gibi markalardan miydi? yoksa daha basarili buldugu bi urun mu var?


  • pide  (07.08.17 00:52:41) 
o müşteriyle konuştukları hangisiydi bilmiyorum ama başka konularda bir kaç kez royal canin önerdiğini duydum. sokak kedilerine çok duyarlı bir veteriner, arayıp sorarsan öneride bulunur muhakkak. numarasını istersen veririm.

edit: bir de yanlış ifade etmiş olmayayım, hiç satış meraklısı değil. bana bi çok şey önerdi ama bi çoğu o an kendinde olmayan ürünlerdi mesela.
  • manuel mandalina  (07.08.17 01:25:12 ~ 01:29:58) 
Günde en az bir defa yaş mama, arada çiğ tavuk vb. verebilirseniz çok iyi olur. Bonacibo'nun kısırlaştırılmış kediler için olan kuru mamaları da gayet başarılı. Yalnız çevredeki diğer erkek kedilerden kendisini savunabilmesi gerekli. Erkek kedileri kısırlaştırmaktan bu nedenle imtina ediyorlar.


  • auroraaurora  (07.08.17 01:29:55) 
@aurora ilk kez duyuyorum kendini savunma olayını ve bu yüzden kısırlaştırmayanları. benim gördüğüm, erkek kediler ve dişiler de (çünkü kaçmak zorunda kaıyorlar erkeklerden) kısırlaştırılmadıkça daha çok kavga ederler. daha çok tehdit altında kalırlar. dişilerin peşinden uzaklaştıkları için tehlikeler daha da artar. özellikle kısırlaştıktan sonra dövülen, kovalanan hiç görmedim. sadece sakinleşti bazıları.


  • not dark yet  (07.08.17 02:17:10) 
Erkek kedi bir gün de kendine gelir 1 sene içinde 50 yavruya bakmak istemiyorsan kisirlastir


  • rickon stark  (07.08.17 15:51:07) 
@not dark yet
Erkek kediler bölgelerini korumacı oldukları için diğer erkek kedileri kovma eğiliminde oluyorlar. Cazgırlığı azalmış kısır bir erkek kedi, diğerleriyle başedemeyebilir derler. Amma ve lakin ben de kısırlaştırmadan yanayım; özellikle de diğer erkekleri de kısırlaştırma imkanı varsa.

  • auroraaurora  (07.08.17 17:34:07) 
@auroraaurora hemen olamasa da zamanla hepsini kısırlaştıracağım evet.


  • pide  (07.08.17 17:39:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.