[]

Favori film/müzik/yönetmen vs

Merhaba,

Ben sinemayı baya seviyorum. Dün bir konuşmada lafı açıldı favori filmin me diye soruldu. Biraz lafı geveledim çok bar falan diye en son interstellar ve inception iyi filmler falan diyiverdi.
Ya takıldığım konu şu insanın illa bir favorisi mi olması mı gerek? Ya bu sorunun sorulması garip geliyor bana, çok beğendiğim onlarca film var ned3n arasından bir tane seçmelim ki? Ya bu mesela favori kokteylin ne gibi soru değil ki her bara gittiğinde falan severek içtiğin. Filmin türü sorulabilir de neden film adı yönetmen adı vs, çok anlamsız geliyor bana.

Teşekkürler

 
Sormakta sakınca görmüyorum ama ısrarla net cevaplar beklemek garip geliyor.


  • rahip janick  (06.08.17 22:04:53) 
sinefil olmakla sinema sevmek arasinda fark var. sinefil olarak tanımlayacaksan kendini, tercih ettigin yönetmen ve tür mutlaka olur.


  • eriksatie  (06.08.17 22:08:58) 
@eriksatie, tür konusuna değinmiştim en sonda, o sorulabilir zaten, çünkü o türde bir sürü film vardır. Yönetmen de bir şekilde kokteyl meselesine benziyor, bir filmi yok onun stilinde bir sürü filmi olacak. Ayrıca birkaç yönetmeni beğeniyor olamaz mıyım yine? Neden "bir yönetmen"?


  • senolll  (06.08.17 22:24:11) 
senin için anlamsız benim var mesela favorilerim sana sorarlarsa benim yok de, baskasının vardır.
herkes aynı olmak zorunda degıl he de geç

  • hopp  (06.08.17 22:25:43) 
Türlere göre favorin pekala olabilir. Olmalıdır da. Sinema tarihinden başlayarak demiyorum, sadece bir tür içinde diğerlerine göre beğendiğin bir yönetmen vardır.
Müzikte de böyledir. Jazz dinlersin, favorin vardır; post-rock dinlersin favorin vardır.

  • leontocephaline  (07.08.17 00:14:27) 
Bazen insanın hayatına damga vuran bir film, şarkı oluyor, o zaman o üste çıkabiliyor ve unutulmayaniyor ama çıkmak zorunda da değil. Olması gerektiğini düşünmüyorum. Üstelik varsa bile zamanla değişebiliyorken sabit bir şey bulmak ve biyerarşiye sokmaya gerek yok.

Ayrıca, her türde bir favoriye de katılmıyorum. Örneğin, rock seviyorsundur. Bir şarkının gitar solosu çok güzeldir, diğerinde müzik daha uyumludur, başka birinde şarkıcının sesi daha içlidir. Onun dışında, iki gitar solosunu karşılaştırırken bile kararsız kalınabilir.

Benim favori filmim ve şarkım var ama diğerlerini daha az sevdiğimden veya sıralayabildiğimden değil. Hayatımda belirli anlara fon müziği olduğundan ya da zamanında uygun yere denk gelip şimdi o zamanki duyguları tetiklediğinden.
  • aychovsky  (07.08.17 00:22:01 ~ 00:26:49) 
Olması gerekmiyor evet. Film konusunda da taraftarlık olabiliyor. En sevdiği film fanatiklik derecesinde olabiliyor bazı kişilerde,bende öyle mesela. Karşımdakinin de öyle bir tercihi var mı merak ediyorum sadece. Varsa da o filmle ilgili nelere vurulduğunu vesaire. Bence iki görüş de normal.


  • hold short of the runway  (07.08.17 02:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.