[]

Is değişimi Hk.

Simdikinden yüzde 40 daha fazla bir ücret ama daha kısıtlı bir pozisyon. Daha yoğun tempo ve yine kurumsal bir şirket.
İkinci kısıt ise eş durumu. Şehir degistirilecek olursa ve eş için de yeni firma iş imkanı sunmaya çalışıyor.

Guncel maaş: brüt 6500
Yeni maas: brüt 10000

Sirket: Şimdiki 9/10 yenisi 7/10 tr şartlarında.

Yeni şirket İstanbul'da. Kesmekesten kacmistik simdi ise arada kaldım.

Şimdi huzurum var ve akla ilk gelen soru para için riske atma. Ama para da çok kritik iki çocugun geleceği vs. Araba bile almak çok zorlaştı beyaz yaka beni anlayacaktır.

 
Istanbul'a tasinacaksan ozel okul ucretleri burada daha pahali aklinda bulunsun. O para dogrudan cocuklarin servis parasina ve okul ucretine gidebilir.

Bir de o yeni sirket calisanlarini ne kadar sure tutuyor onu arastir. 1 yil sonra begenmeyip gonderiyorsa ya da calisanlar sik sik istifa ediyorsa cok kotu olabilir.
  • Traveller  (06.08.17 12:46:45) 
Dediğin durumlarin hepsi var. Kendi calisanlarini tutmaktan acizler. Calisanlarini tanıyorum ve mutsuzlar. Özel okul kira farki derken kafa kafaya bile gelebilir. O yüzden kararımı veremedim hemen.


  • lion de la Turquie  (06.08.17 12:50:21) 
valla sen bilirsin de kafa rahatlığı herşeyden önemli. yıllar yılıdır iki katına yakın da önerseler, İstanbul'da çalışmyorum. Kafası İstanbul'da rahat olan birisi var ise, işler değişir tabi.


  • cursor  (06.08.17 13:04:16) 
İstanbulun pahalılığında o maaş farkı fazlasıyla erir. Kısıtlı pozisyon, yoğun tempo + istanbul trafiği ... tercih etmezdim. Kira , ulaşım, dışarı çıktığınızda harcanan benzin ve otopark parası (insanı dışarı çıkmaktan soğutuyor) , restoran ücretleri vs. gerçekten elinize değecek kadar artı para geçmez.


  • i am a legal alien  (06.08.17 13:10:58) 
İstanbul'da hele bir de evin işine yakın olmayacaksa (benim günde 3 saatim yolda geçiyor git-gel.)çook zorluk çekersin. Bence yapman gereken şu an yaşadığın şehirde elinde kalan net para ile İstanbul'da yaşasan elinde kalacak net para arasında bir karşılaştırma yapman biraz araştırıp. Ve evet, otoparktır, lokantalardır, hayat pahalılığıdır vs. konusunda hiç tahmin edemeyeceğin yerlere para veriyor olarak bulabilirsin kendini.


  • cancoskn  (06.08.17 13:30:13) 
para her zaman kritiktir ama hayat kalitesi daha önemli derim


  • KaraSakall  (06.08.17 13:44:03) 
istanbul'da 2 çocuğun servis ücreti zaten en az 600-700 lira, okulun fiyatını hiç demiyorum. ailecek bir dışarı çıkalım gezelim vs. derken o aradaki para zaten ıvıra zıvıra gidecek. zaten istanbul'un trafiğini de biliyorsunuz. güzel bir yere gidelim deseniz(siz o güzel yerde oturmuyorsanız) hem vakit hem nakit kaybı. aradaki yaşam kalitesi 2-3 bin lirayla artmaz bence. net 5 bin lira fark var deseydiniz gidin denirdi tabi ama bence bu şartlarda gereksiz risk.


  • golgi aygıtı  (06.08.17 14:42:04) 
istanbul'a taşınmaya değmez bir durum. Çocuklarınızın geleceği için İstanbul iyi bir tercih değil ki.


  • gochebe  (06.08.17 16:05:11) 
istanbula gelme


  • bryan fury  (07.08.17 01:12:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.