[]

depresyonda olduğumuzu nasıl anlarız?

merhabalar arkadaşlar.
aramızda depresyon teşhisi konan ya da depresyon ilacı kullanan biri var mı?
depresyonda olduğumuzu nasıl anlarız? belirtileri nelerdir?
bir de kullanılan ilaçların etkileri neler olabiliyor?
bilgilendirecek birileri var mıdır?

 
Yasam kaliteni ciddi derecede dusuruyorsa ve belirtilerin en az 3 tanesini 2 hafta suredir yasiyorsan depresyonda olabilirsin. Seviyesini bilemem hafif olabilir. Orta ve agirda artik evden cikamayacak duruma gelirsin bir sey yapmak istemezsij falan filan.


  • imelih  (06.08.17 02:08:01) 
bende şu belirtiler çok uzun zamandır var aslında fakat ben hep 'ben böyle bir adamım diye düşünüyordum'. fakat son zamanlarda birkaç arkadaşım sen çok durgunlaşmışsın demeye başladılar. bir terslik olduğunu düşünmeye başladım.

1. birileriyle görüşmek istememe, konuşmak istememe.
2. bir şeylerden keyif almama.
3. dışarı çıkmak istememe.
4. gülecek bir şey bulamama.
4. bir etkinlik yapılacak da tek başıma yapma.

genel olarak bir şeyleri tek yapmayı seven bir adamım.acaba sorun sandığım şeyler bundan mı kaynaklanıyor yoksa gerçekten depresyonda ve sorunları olan bir adam mıyım?

bu bahsettiğim neredeyse bir yıldır süregelen bir durum.
  • bahodilo  (06.08.17 02:14:21) 
@divine rapier

kendim bileli depresyondayım demişsin.
ilaç tedavisi sonunda düzelen bir durum değil mi bu?
  • bahodilo  (06.08.17 02:16:26) 
Dostum depresyon öyle sık rastlanan bir hüzün hali değildir. Ağır yaşanan bir şeydir, hayatta hiçbir şeyi değerli bulamamaktır mesela. Anlam ne demek diye uzun uzun düşünmek, anlamaya çalışmak ama anlayamamaktır. En hayati ihtiyaçlardan bile soğumaktır, içinde bir istek oluşmamasıdır, enerjisiz kalmak hareket edememektir... bir türlü olumlu olamamaktır, olumlu yapıcı ve azimli insanları anlayamamaktır... çok ağır bişeydir depresyon. Bunun teşhisini mutlaka bir psikolog koymalı ve ilaca lüzum olup olmadığını de belirlemelidir.


  • yaren  (06.08.17 02:30:27) 
Anti depresan ilaclarin etkisini gosterebilmesi icin 1-2 hafta gecmesi lazim. Bahsi gecen ilaclar beta bloker ilaclar etkisini hemen gosterir tansiyonu ve kalp atisini azaltir kaygiyi giderir.


  • imelih  (06.08.17 02:30:32) 
@divine rapier

uyku düzeni ya da yemek yemeyle ilgili bir problem yok. günlük hayattaki düzenimi aksatacak bir şey de söz konusu değil açıkcası. daha çok iletişimsel bir problem sanırım benimki.
  • bahodilo  (06.08.17 02:35:53) 
ama eskiden böle biri değildim. sonradan oldu bu. beni düşündüren asıl şey bu. sonradan olduğu için acaba depresyonda mıyım diye düşünmeye başladım.


  • bahodilo  (06.08.17 02:50:45) 
Üzgün ve mutsuz hissetmiyorsan depresyonda değilsindir. Belki yaşlanıyorsundur?, belki değiştin? İnsanlar zaman içinde değişebilir. Eskiden yaptığın bir şey artık zevk vermemeye başlayabilir. Yalnızlığa ihtiyacın olduğu bir dönemde olabilirsin vs vs.


  • nick konusunda kararsizim  (06.08.17 10:38:30) 
ilaç vs kullanmam. kendimi dinlerim, kendimi ruhen boşaltmaya çalışırım ama gel bak bu haziran bir hafta evden çıkmadım. türlü mutsuzlukların birikmesi ve diğer etkenler baktım sonra atlatmışım. ben ilaçlara her zaman karşıyım, olayları zor da olsa kendi çabanız ile atlatmanızı tavsiye ederim. sosyalleşme ama sevdiğin insanlarla veya sevdiğin işleri yapmak.


  • evimin paspasi  (06.08.17 10:43:34) 
Teşekkür ederim herkese.
İçinde olunan durum fazlaca olumsuzluk barındırdiginda ne yazik insan durumu teshis edemiyor.
Anladığım kadarıyla bir süre daha beklemekte fayda var.
  • bahodilo  (06.08.17 13:08:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.