[]

Ergen yiğen

2000 doğumlu kız yeğenim var. Bize her gün ayrı bir aksiyon yaşatıyor. Evden kaçma ve intihar teşebbüsleri oldu.Sürekli bizi bunları tekrar yapmakla tehdit ediyor. Kontrol edemiyoruz artık. Telefonuna casus yazlım yükleyerek takip etmeyi düşünüyoruz.Bunları kullanan oldu mu? İşe yarıyor mu?




 
Anlamaya calisin sikintisi neymis, suclamadan dinleyerek empati ile dinleyin cozum uretin.


  • imelih  (06.08.17 02:12:34) 
Casus yazılımları kızın ebeveynlerine kurun. Kızda sorun yok aile ergen olabilir.


  • top_secret  (06.08.17 02:22:51) 
Siz burada yazan ergenlere bakmayın, gerçekten anlıyorum durumu. Çaresi bu zamanları az hasarsız atlatmak

yoksa siz elinizden geleni yapın hiçbir anlamı yok onun için. Ona zarar vermek istediğinizi bile düşünüyordur.

En sağlıklısi bu zamanları hafifçe geçirmek
  • kleider  (06.08.17 11:22:01) 
Arkadaşlar teşekkür ederim ama konunun dışına çıkmışsınız.Anne ve babanın harika birer anne baba olduğunu biliyorum. Kendisi de ''ben aile konusunda çok şanslıyım.annem benim her şeyim vs '' diyor sürekli. zaten.sanırım sizin yaşlar da yakın 17 'ye :) Bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor ne yazık ki.

@kleider çaresiz kaldık.Güvenliğini sağlasak yeter.
  • illa ki  (06.08.17 13:02:21 ~ 13:16:47) 
2000 doğumlularda bi sıkıntı olduğuna inanıcam artık, kuzenim dahil. Malesef profesyonel yardım almak zorundasınız, size göre hiçbir problem olmayabilir anne baba mükemmel olabilir ama emin olun bu yüzden de böyle şeyler yaşanabiliyor, doymuşluk ve doyumsuzluk ilgi deliliği başka saçmalıklara itebiliyor. Yahut aileyle ilgili değil kendi çevresinde birşeyler olabilir, herşeyden haberiniz olması şu zamanda imkânsız, o yüzden sadece ergenliğe bağlamadan emin olun, eminseniz ve yardım aldıysanız bişey diyemem o zaman dediğiniz gibi uygulama kullanmak gerekiyor.


  • mslny  (06.08.17 13:16:19 ~ 13:17:09) 
Profesyonel desteği konuştuk ama henüz almadık. Çocuk yetiştirmek çok zormuş gerçekten. Sanırım çocuk üzerinde biraz otorite kurmak gerekiyor bizimkiler hatayı orada yaptı. Baba otoritesi hiç olmadı.Doymuşluk-doyumsuzluk ikisi de var. stabil arkadaş çevresi ve kalıcı arkadaşlıkları yok. Bir ay jazz konserlerine giden arkadaşları oluyor sonraki ay arkadaş çevresi komple değişiyor türkü dinlemeye başlıyor vs.


  • illa ki  (06.08.17 13:35:02) 
İnanın profesyonel yardımdan sonra nefes alacaksınız, muhtemelen aileyle de konuşur o zaman inşallah bu tür kendine zarar olan şeylerden uzaklaşır ve sıradan ergenliğe döner.
Evde özellikle baba otoritesi yoksa en büyük etkenlerden biri oluyor, Misâl Kuzenimin abileri otoriteyle büyüdü çocuk yaşta sorumluluk aldılar şehir dışında okudular, tek bir gün sıkıntı yaşatmadılar, şimdi iş güç sahibi hatta evliler. Fakat 2000 doğumlu kardeşleri aynı anne baba elinde büyümesine rağmen o rahatlık ve şımarıklıkla diğer evlâtlarından görmediklerini yaşattı, yaşatıyor. Malesef aileler dengeyi kuramadı, bizden önceki nesil daha sevgisiz ve korku+otorite ile büyütülmüş, onlar da bizleri aldıklarına göre daha iyi eğittiler fakat görüyorum ki bizler şanslıymışız, sevildiğimizi bilirdik fakat çokça hissettirilmezdi(bence biraz daha hissettirmelilerdi), mutlak otorite vardı, ve varla yoku bilirdik, hiçbi şey bize istediğimiz an sunulmadı. Şimdi ayar kaçmış durumda, çocuğun merak ettiği istediği hedeflediği hiçbi şey yok, hiçbir amaçları yok. Varsa yoksa sosyal medya, gösteriş, ve sadece ben-ben-ben.

  • mslny  (06.08.17 13:59:18) 
Çok güzel özetlemişsiniz. sıkıntı ayarsızlık. Evet, 5000 e yakın twitter takipçisi var, bir o kadar da diğerlerinden... Saat ikideki dersaneye uyanıp gidemiyor çünkü tüm gece sanal alemde takılıyor.

Teşekkür ederim.
  • illa ki  (06.08.17 14:47:04) 
Konunun disina cikacagim ama kesinlikle profesyonel yardim.


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (20.03.18 12:10:51) 
ergenken özellikle anne babayla kültür farkı varsa ve baskı yapıyorlarsa oluyor böyle şeyler.
sonra düzeliyorlar. benim yeğen de öyleydi.
intiharla falan aileyi baskılayıp kendilerine özgürlük alanı açmaya çalışıyorlar.
tabi profesyonel destek almakta fayda var.
  • herhaltibiliyoring  (20.03.18 12:15:02 ~ 12:16:23) 
@herhaltibiliyoring anne-baba genç.Anneyle aynı kafadan.Sanırım bizdeki sorun baskı değil, aşırı rahat bırakmaktan kaynaklandı. ''Hayır'' demedik hiç. Denge-disiplin çok önemliymiş. insan yaşadıkça anlıyor.Destek almaya başladı.


  • illa ki  (20.03.18 12:56:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.