[]

Ölen kişinin kredi borcu

Reddi miras yapılabiliyor mu? Hayat sigortası ve bir mal varlığı yok. Bankalar böyle durumlarda kredinin peşini bırakıyor mu acaba? Yoksa reddi mirasa karşı dava falan mı açıyor?




 
varisleri reddi miras açarlar sorun olmaz. bankanın itiraz hakkı var sma bir şey çıkmıyor. ancsk toplu açmak daha iyi sanıırm. yani çocuklsrı reddi miras açınca vefat eden kişinşn kardeşleri varis oluyor ve onların da reddi miras açması gerekiyor.


  • oscar  (06.08.17 00:20:10) 
Reddi miras yapabilirsin ama bi süresi var onu bir öğren derim. Öldükten sonraki 1-2 ay mı ne uydurmayım


  • sonyablade  (06.08.17 00:20:39) 
Ölüme karşı sigorta yapılmıyor mu zaten?


  • gozu acik sevisen yahudi  (06.08.17 00:32:00) 
1- Reddi miras yapılabilir.
2- Zaten krediler ile birlikte kredi için özel sigorta yapılıyor. Bunu istememe hakkınız var amma velakin buna değmez. Vefat durumunda banka size bile gelmeden, sigorta'dan parasını alıyor.

  • cursor  (06.08.17 00:36:20) 
Kredi cekerken hayat sigortasi zorunlu degil mi zaten? Ne borcu kalacak ki?


  • stavro  (06.08.17 01:01:02) 
Ya kesin konusmus olmayayim ama borclu sahis olduktrn sonra kredi borcu da buharlasiyor diye biliyorum.


  • allah yazdiysa bozsun  (06.08.17 01:35:25) 
Sigortası olmadığını belirtmiştim. Dolayısıyla borç buharlaşamıyor maalesef.


  • kaffle  (06.08.17 02:32:04) 
kesin bilgi: varisleri reddi miras ederse hic bir yukumluluk almiyor. uzerine kayitli bisey varsa o mal varliklari da devlete kaliyor. cekilen kredi icin zaten sigortasi var bisey odemek zorunda kalmiyorsunuz. ama vergi borcu varsa durum farkli.


  • bindokuzyuzkusur  (06.08.17 02:32:28) 
Tekrar ediyorum kredi için sigortası yok. Yenilenmemiş.


  • kaffle  (06.08.17 02:36:06) 
Sigortayı başta red etmiş olabilir. İlk sene sigorta primini zaten kredi masrafı içerisinde ödeyip, ikinci sene ödememiş olabilir vs. vs. Yani sigortası olmayabilir, çok riskli ama bu tür durumlar olabiliyor.

PS: hatta çoğu sigorta şirketinde sadece vafat değil, işsiz kalma durumunda da borçlarınızı ödeyen sigortalar var, özellikle uzun süreli bir kredi alırken önünüze konan metne hemen imzayı basmadan önce seçeneklerinizi bilerek gidin. Önce bankanın çalıştığı sigorta firması ile görüşün.
  • cursor  (06.08.17 02:36:28) 
sanırım kimse okumuyor, kredi çekerken sigorta zorunlu değil ve arkadaş yazmış zaten sigortası da yoktu kredinin diye. he rgelen okumadan sigorta diyor.

siz topluca reddi miras açacaksınız, dediğim gibi reddi miras açan kişiden borç çıkıyor ams diğer varislere geçiyor. ayrıca reddi mirasın 3 ay süresü var kaçırmayın
  • oscar  (06.08.17 02:39:25) 
Teşekkürler! @oscar


  • kaffle  (06.08.17 02:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.