[]

Muhabbet kuşum sıkılıp bunalıma girer mi?

Bir tane muhabbet kuşu edinmek istiyorum ama hafta sonları yanlız kalacak zira benim iki adresim var. Hafta içi iş yerime yakın olan evimde kalıyorum hafta sonları ailemin yanına geliyorum. Ben yokken çok sıkılır mı? Kendi kendine kalınca üzülür mü? Aklım hep onda kalacak uzakken.

İki tane kuş almayı da düşündüm ama bu benim ilk kuşum olacak, iki tane kuşa bakmayı becerebilir miyim bilmiyorum. İkisini birden kafesten çıkardığım zaman geri sokamam diye korkuyorum (çünkü alacağım kuşu hep kafeste tutmak istemiyorum, ele alıştırmak istiyorum. Bir de hep kafesin içinde durmasına gönlüm razı olmaz).

Napayım şimdi ben? Çok seviyorum kuşları ama almasam daha mı iyi olur sizce?

 
Girer tabii ki, tahmin ettiğinizden çok daha duygusal oluyorlar. Sürekli ilgi göstermek zorunda değilsiniz ama uzun süreler yalnız bırakmanız ciddi anlamda etkiler zamanla.


  • tel tokasini duzelten samuray  (05.08.17 23:36:43) 
Evet, tek kuşu 2 gün yalnız bırakacaksanız almayın, eziyet olur hayvana. İki kuşa bakmak tek kuşa bakmaktan daha zor değildir. Kafese geri sokamama sorunu olmaz, çünkü su içmek, yemek, uyumak ve kendilerini güvende hissetmek için mutlaka geri dönerler kafese. İdeali önce bir tane alıp alıştırmak, sonra yanına arkadaş almak olur ama yalnız bırakmayın, apartman komşunuzla anlaşabilirsiniz belki. Ben mesela sürekli beslemek istemiyorum ama komşum arada 1-2 günlüğüne bana bırakmak istese seve seve kabul ederdim. Zaten suyu, yemeği varsa 2 gün hiç bakım gerekmeden dururlar.


  • mikro patlama  (06.08.17 00:36:20 ~ 00:39:53) 
Bence tek bir tane alma iki tane al. Biraz araştırırsan ele alışmış olanlardan bulabilirsiniz bence.ele alıştırmak biraz zor oluyor bazılarında.2gün yalnız kalmaları konusunda bence yalnız bırakma kendinle götürebilirsin götüreceğin yere. Ne otobüste ne metroda sorun etmez kimse kuşları.


  • valarmurgulis  (06.08.17 02:57:40) 
Almayin lutfen. Bir de o kuslar aslinda kafes kusu degil. Biraksaniz dogada yasayacak kuslar. Kafeste durmalari da eziyet oluyor.


  • Traveller  (06.08.17 09:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.