[]

Köpeğe eziyet şikayeti hk

Selamlar,

Bizim alt kattaki bahçeli evde bir köpek var. Şu K9'lardan ya da benzeri bilmiyorum. Çitlerle çevrilmiş bahçeleri olmalarına rağmen hayvanı zincirle bağlıyorlar veya gayet kapalı büyük ihtimalle de havalandırma gibi bir şeyi olmayan, kapısı kilitlenebilir bir küçük kulübeye koyuyorlar.

Şimdi bu evin bahçe dışında bir de camlarla çevirdiği verandası var. Köpeği bir iki kerede orada uslu uslu yatarken gördüm. Hayvan oraya gitmek istiyor. Sürekli zincirinin sınırını zorlar şekilde o tarafa doğru havlıyor.

Sonra bu hayvanı zaten bahçede diye sanıyorum doğru düzgün tuvalete de götürmüyorlar ki birkaç kere bahçenin orta yerinde hayvanın tuvaletlerini gördüm.

Köpekleri az çok biliyorum, yaşadıkları yere kirletmezler. Tasmayı hele ki böylesine bir zinciri sevmezler. Ve gördüğüm en zayıf K9 diyebilirim.

Bakımından ve verilen ilgiden şüpheliyim doğrusu ve bu beni rahatsız ediyor.
Ev sahibini bir kere bile gidip görmedim ve kapılarına gidip böylesine çirkinleşmek de istemiyorum. Kibarca başlasa bile bu konu tahrik edici boyutlara varacaktır daha evvel deneyimlerime istinaden söylüyorum.

Şimdi sorum şu;
Ben bu köpek canla alakalı ne yapabilirim?
Bir yerlere durumu bildirmem gerekiyor değil mi?
Bir şeylet yapmam lazımmış gibi hissediyorum ve ne yapacağımla alakalı bir fikrim yok.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

 
sahipli kötü bakılan hayvanları orman ve su işleri müdürlüğü'ne bildirmeniz gerekiyor. ama sonrasında önce uyarı mı veriyorlar, yoksa direkt hayvana mı el konuyor onu hiç bilmiyorum. el konuyorsa bir de güzel bir yuva aramanız çok daha iyi olacaktır.


  • pide  (05.08.17 21:59:53) 
Kopek baglamak yasaklanmali keske dernekler bir seyler yapsalar ama hicbir guzel haber cikmiyor memleketimden. Eger kanuni yollardan bir sey cikmazsa, ki hala kendinize dusman etmediyseniz, gezdirmeyi onerebilirsiniz belki? Dikkatli olun ama. Mesela diyin ki, sizin de cocukken K9'a benzer kopeginiz vardi, onu cok ozlediginizi, ara sira gelip kopeginizi sevip sevemeyeceginizi sorabilirsiniz.. Bu kopekler galiba cekistirme oynamayi cok sever, belki ona burgu iplerden alabilirsiniz, ya da cigneme kemigi filan. Sagolun simdiden. Icim cok aciyor bagli kopeklere. igrenc insanlardan nefret ediyorum.


  • bir varmis bir yokmus  (05.08.17 23:59:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.