[]

annem delirtecek beni

yahu kırk yılın başı bir tatile gidelim dedim beraber, götüreyim değişiklik olsun gitmez pek böyle yerlere, hayatında 5 defa falan gitmiştir deniz kenarına otele, ama gitmeyi de ister. ekonomik sıkıntılar oldu tabi o da dip not olsun. ama bu işin yokluk sıkıntı çekmekle ilgisi yok abi. acındırma yapmaya da gerek yok. her neyse, beraber gidelim dedim, yok para yok zart yok zurt sen git. ya yeter amk başlayacağım artık böyle işe artık bıktım ya, para para para hiçbir boktan zevk alma yok, zaten yapmadan hevesini kursağında kalıyor, yani gidip bir şey yapsan yapsan da yaparken burnundan getiriyor. atıyorum para mı ödeyeceksin bir yere, o an mıy mıy konuşmaya başlar, öncesinde başlar, sonrasında devam eder, bıkmaz yani. yahu yok mu bunun yolu, camı çerçeveyi indiresim geldi yeter bu kaçıncı ya, kaç defa tartışmasını yapıyoruz aynı. tamam boşver ya gerek yok diye hani deriz ya usulen, öyle desen neyse. ben de eşek değilim, aa tabi hemen kaçalım bir yerlere diyecek hali yok ama resmen bokunu çıkartıyor bu kadın. hadi bir kafeye gidelim bile desen aynı, dışarıdan tartıştığımızı gören birisi kafeye gitme tartışması değil de, kamboçya'ya kalıcı şekilde yerleşme planı yapıldığını sanır. yok mu bunun yolu ya?!




 
@Üğpoıuy
:)) telefonda bir dünya sövdüm inan cinnet durumuna geldim, yapmacıklığa kaçıyor artık yaptığı ve de cevaplarıyla alay ediyor resmen, hani parayı hesap eden gariban anne modellemesi gelmesin aklınıza.

  • patos64  (05.08.17 20:21:43) 
Annenin degerini bil arkadas, sap sap baslik acma. Yoklugunda gorursun ebenin orekesini, burda olsa da beni delirtse diye herseyini vermek isteyeceksin.


  • recireci  (05.08.17 20:23:57) 
Ooo kardeşlerim de buradaymış. Ben konuyu emrivakiyle çözüyorum. Dik dur dikleşme:)


  • hemsta  (05.08.17 20:38:23) 
Hayatı boyunca para sıkıntısı çekmiş insanlar parayı harcarken suçlu gibi hisseder. Benim annem de asla dışarıda yemek yerken rahat edemez. Dışarıda çaya para vermez. Ona bir şey alsam, Anneler Günü bile olsa "Para harcadın" diye kızar. Ayrıca, tatile gideceğiniz parayı muhtemelen biriktirmenizi tercih eder. Dolayısıyla, sizin keyif almasını istediğiniz şeyler onun için vicdan azabı. Siz tatil için bir ton para harcayınca suçlu hisseder kendini, çocuğunun rızkına el koyuyormuş gibi hisseder. Bunu da değiştiremezsiniz kolay kolay. Bir de nesil farkının getirdiği değerlerle büyüdünüz. Anneniz internetin olmadığı, insanın tüm dünyasının fiziksel çevresi olduğu dönemde değerlerini aldı. O dönemde de bazı yerleşim yerlerinin katı kuralları vardı. Onların dönemi parayı savurmaz, 5 kuruş varsa ev alma gibi garantili işe girer, dünyevi zevkin peşinde çok koşmaz. Millenial ise ev almaktansa, tecrübeye ve gezmeye para yatırmayı tercih edebilir. Annelerimizdeki yurtdışına çıkma oranı ile bizdeki bir değil. 2003'ten önce ben uçağa binmiş hiç kimseyi tanımıyordum mesela. Bir arkadaşım uçağa binince "Oha, uçağa binmiş" falan demiştim. Bunun başka nedenleri var da, özetle aynı yargılara sahipsiniz ve annenin düşünce yapısı sizinkinden daha kemikli, daha uzun yıllardır kafasında. O sizin kafanızı değiştirebilir mi? Hayır diyorsanız, onun düşünce yapısının daha uzun yıllardan beri o şekilde yerleştiğini düşünün. Sizin annenizi cimri, vb gördüğünüz gibi, belki sizin çocuğunuz da sizi müsrif görecek. Siz de o zaman pek değişmeyeceksiniz. Çocuğunuz sizi değiştirmeye kalksa "Dünkü çocuk bana akıl veriyor" diyeceksiniz.

Onun iyiliğini istiyorsunuz ama kemimleşmiş düşüncesi için annenize sövmeyin. Böyle gittiği tatilde mutlu olacak mı? Umarım önrü uzun olur, çünkü küçük küçük şeylerle alıştırabilirsiniz ancak. Bir yılda falan kafeye alışırsa, bir yıl restorana falan alışır. Öyle öyle bir zaman sonra tatile de ikna olur.

Bunun ötesinde ben olsam anneme gerçek değerini söylemem tatilin, "Kampanya varmış, birlikte gidelim. 4'te bir fiyatına aldım.", "Kışın bir arkadaş almış ama eşi hastalanmış, gdemiyorlar. Cüzi bir miktar karşılığı aldım" falan derim. Kafeye gitmeyen kadın kaç bin liralık tatile giderse yüreğine iner. "Gidilmezse boşa gidecek" falan derim.
  • aychovsky  (05.08.17 20:41:57 ~ 20:46:00) 
kadın kim bilir ne yokluklar gördü ne zorluklar yaşadı. siz de kasandığınız için evladım çalışıp kazanıyor müsrif olmasın parası diyordur. sanırım ergen irisisiniz, alttan alın annenizi. kadın sonuçta siiz düşünüyor


  • oscar  (05.08.17 21:07:38) 
Benim annem de böyle. Dışarıda çay içmeyi bile israf görür, hemen hesaplayan adamlar moduna geçer. Bizimkiler memur, fakirlik görmemişler ama hep hesap kitapla yaşamışlar. Alışkanlıklar değişmiyor bi saatten sonra. İdare edeceksin artık, yapacak bir şey yok :)


  • doxanikee  (05.08.17 21:11:39) 
Annem her hafta "haftasonu gelsin de beni bi kahvaltıya götürün" der. Her haftasonu giyinip çıkma aşamasında "oturun ya, oraya vereceğimiz parayla ben size bi hafta kahvaltı hazırlarım" der ve kalırız :) Bunu sizin de malumunuz olan onlarca örnekle çoğaltabilirim.

Ben tepemin atmasına izin vermeden bazen dediği gibi geri duruyorum, bazen emrivaki yapıyorum, bazen de iyi madem biz gidelim sen gelme diyorum :D Hepsi işe yarıyor :) yaptığım harcamaları bir kere bile tam söylemedim, genelde %60-70'ini söylerim.

Biz annemi bi şekilde hallettik, şimdi baba üzerinde uğraşıyoruz. En büyük çocukları 40 yaşında ve ilk kez bu yıl bizim ödediğimiz görece lüks bi tatile gitmeye ikna oldular, şu an oradalar hatta. Normalde ucuz pansiyonlara gidiyorlardı, annem yemek hazırlamaktan falan sıkılmıştı ama babam dinlemiyordu vs. Anneme sordum, seneye de buna gidiyorsunuz di mi diye, bittabi^^ siz paradan haber verin dedi xD

Seni anlıyorum, ama onun seni anlaması zor malesef. Denildiği gibi sana engel olmak için değil, kalıplarını kıramadığı için yapıyor. Sakin kalmaya çalış, taktik yap. İyi tatiller şimdiden.
  • manuel mandalina  (05.08.17 21:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.