[]

wifi bağlantısı sürekli kopuyor

melaba,

routerla kullandığım Wi-Fi bağlantı laptop üzerinde sürekli kopup tekrar bağlanıyor, bazen de kopuyor ama bağlanmıyor. diğer taraftan telefondaki Wi-Fi bağlantısında aynı kopma olmuyor.

Router yerine ethernet kablosuyla İnternete bağlanınca hiç kopmuyor.

sorun nedir kuzum?

 
router dediğiniz eğer web arayüz yönetimi olan bir cihazsa, adsl modem ise örneğin, ara yüze girip WI-FI kanal ayarlarını kontrol edin, farklı kanallara çekip deneme yapın. Ev içinde ve etrafında çok fazla wi-fi dalgası olduğu için girişim oluşuyor ve bu girişim bilgisayarınız ile modem arasındaki iletişimi kesiyordur.

bir yöntem de, etraftaki wi-fi ortamını dinleyen ve hangi kanalın daha kullanılabilir olduğunu belirleyen küçük programcıklar var, onlardan birini yükleyip net analiz yapabilirsiniz. eğer programcıklardan birini bulabilirsem eklerim.
  • gochebe  (05.08.17 16:00:33) 
netspot diye bir yazılım buldum, işinizi görür


  • gochebe  (05.08.17 16:07:07) 
windows 8 ise ya da windoows 8 den yükseltilme ise laptop o blgisayarlarda sıklıkla oluyor. ben daha çözüümünü bulamadım bende de oluyor.


  • gotic  (05.08.17 16:23:18) 
gochebe, teşekkürler. 11. kanala değiştirdim. wi-fi analyzer diye bi uygulama kurdum önce telefona.

bakalım şimdilik iyi görünüyo.

@gotic, orijinal windows 10 var bende
  • birkac sorum var  (05.08.17 17:28:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.