[]

masabaşı çizilmiş haritalar

bize ilkokulda öğretilen "kötü şey'i" sorgulamamaya meyilliyiz. ortadoğu'da yaşanan her şeyin temelinde aynı sorunu tespit etmeye de meyilliyiz (evet öyleyiz. 60lardaki yeni sol argümanları bize dünyayı anladığımızı sandığımız bazı argümanlar sunuyor/sundu çünkü).

özellikle ortadoğuyu kastederek soruyorum, masabaşı çizilen haritaların neresi kötü (belki ırak'ın çok patavatsızca çizilmiş sınırları dışında. lawrence'ın ürdün için gereksiz kaprisini de çıkar hadi)?
fransız ve ingilizler arap halklarına "buyrun size bağdat'tan şam'a ve ordan aden'e kadar topraklar, yönetin kendinizi. hadi bize eyvallah" dese sonuçlar çok mu daha iyi olurdu sizce?

 
@Trollziya, elveda lenin ne alaka? doğu almanya sınırı masabaşı çizilmedi?
"diktatör olur hep" söyleminizin kaynağı nedir ayrıca?

  • lucky strike  (05.08.17 00:09:01) 
@Trollziya, kabul etmediğim bir şey yok. elbette her sınır masabaşı çizilmiştir. buradaki eleştiri "halkların dini/inancı/dili vs dikkate alınmadan çizilmiş" masabaşı haritalardı. sizin dediğiniz bundan 180 derece alakasız. ve gözlemlediğim kadarıyla kulaktan dolma kahvehane kültüründe sıkça görüldüğü üzre ezber cümleler. pakistan-hindistan sınırı dini/etnik farklılıklar gözetilerek çizilmiş sınırlardır (keşmir hariç). kuzey afrika'nın neresi olduğundan haberdar mısın bilemedim ama tunus'ta demokratik bir anayasa yapıldı, libya'da diktatör 2011'de devrildi ve içsavaşta, mısır demokratikleşme sürecinde, fas'ta son dönemde bazı reformlar yapıldı demokratikleşme adına vs. vs.

cevabınız için teşekkürler ama soruma cevap değildi. iyi akşamlar.
  • lucky strike  (05.08.17 00:28:20 ~ 00:29:46) 
Senin dediğin şey kimsenin kürtleri iplemeyip misakı milli sınırları içinde güneydoğuyu da Türkiye'nin almış olması heralde.

Uyandırayım Kürtlerin 100 yıldır 25 çocuk yapa yapa ulaştığı populasyondan önce de oralar Türk toprağıydı.
  • bos gezenin bos ustasi  (05.08.17 00:37:07) 
@bos gezenin bos ustasi, sevr'i kastetmedim. sorma niyetim kürtler değil, araplardı.
ayrıca nickinizin hakkını veriyorsunuz kürdistan'a türk toprağı diyerek. iyi akşamlar.

  • lucky strike  (05.08.17 00:41:27) 
@Trollziya, hiçbir konuda ikna edilemem çünkü ikna edilmek değil bilgi sahibi olmak istiyorum.

keşmir yüzölçümü istanbul'un bin katı olsa dahi dünyanın en gereksiz toprakları. inshallah kashmir belgeselini izleyin.
libya, mısır ve fas konusunda söyledikleriniz ise ezber kürtçü/solcu safsataları. göz attım sadece, okumadım bile.

yine tekrarlayacağım, soruma cevap değil dedikleriniz.

edit: öffff edite bak.
  • lucky strike  (05.08.17 00:48:05 ~ 00:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.