[]

Turk'un kalorifer petegi havasi ile imtihani...

Simdi bizim mutfak ve banyonun kaloriferleri yanmiyor. Hava var dedik, mutfaginkinin hava bosaltma deliginden actim parcasini havayla beraber ortaligi batiraraktan cikti baya hava ama bitmiyor arkadas, uc kova su bosalttim artik kaynar su akiyor lakin petegin sadece alt tarafi isiniyor ust tarafi buz gibi.

Naapmak gerek bu durumda? Hayir su sicakken korkuyorum da bir kontrolden cikarsa kapatmak mumkun olmaz haslaniriz... Kaloriferler sondukten sonra kaptirsam ise yarar mi en azindan havasini alsam yani?

Giris katinda oturuyorum, altimda iki kat ustumde de 4 kat falan var.

Bir de banyonun kaloriferinde hava alma deligi yok. Napicaz?

Bi yardim.

 
Buyuk ihtimal bağlantı elemanlarında (vana olur, dirsek olur herhangi bir tanesi...) kaçak var. Sorun sizden de kaynaklanıyor olabilir, başka bir daireden de... En mantıklı çözüm binanın en üst noktasındaki kolon hattına otomatik purjör taktırmak. Radyatörünüzün dönüş vanasını kapatın (geliş vanası açık kalsın ki radyatörde basınç oluşsun), sonra hava atma deliğini açın böylece olayı kontrollü hala getirebilirsiniz.


  • exordinary  (22.01.10 21:06:14) 
eminim üsttekini açmışsınızdır da ben yine de bir soruyum: hangi hava boşaltma deliğini açtınız? (doğru cevap üstteki olacak)


  • aksasu  (22.01.10 22:07:29) 
olasiliklar sunlar:
- kalorifer tesisatinda su eksigi olmasi.
- devirdaim motorunda sorun olmasi.
- ana vanalardan bir kacinin yanlis cevrilmesi.

kis basinda kaloriferin suyu tamamlanir, bunu yaparken her daireye haber verilir ve biri elimde kucuk kelebekle butun peteklerin havasini alir. yani bir yandan sisteme su eklenirken diger yandan hava alinir.

sonra motor calistirilir ve havalar bir kere daha kontrol edilir. motor duzgun calismasa bile sicak su bazi katlara kadar cikabilir. hatta evin bir tarafindaki petekler yanarken oteki tarafindakiler yanmayabilir. devirdaim motorunu da bir kontrol edin.

ayrica kalorifer dairesindeki vanalardan birinin yanlis cevrilmesi sonucu bazi katlara veya dairelere su gitmeyebilir.
  • cench  (22.01.10 22:20:07) 
cevaplar icin tesekkurler.

@exordinary kapiciya sorduk o da "haa yukarida bir dairede de oldu havasini aldik gecti" dedi. Simdi biz basladigimizda peteklere gelen boru da peteklerden cikan boru da buz gibiydi. Simdi gelis borusunu ve peteklerin alt kismini isitmayi basardik ustu kaldi. gidis borusunu kapatip mi bosaltayim?

@aksasu tam olarak ne dedigini anlamadim. petekler baya eski, iste bir taraflarinda sicak soguk vanalari var. diger tarafta ise sadece altta bir minicik vidamsi bisey var kare seklinde onu aciyorum. bu sadece altta var ustte yok. banyodakinde ise hic yok.

@cench valla 10 senedir buradayim kimse bir sey haber vermiyor acikcasi. kimse gelip hava da almadi, her sene ufak tefek peteklerde hava oluyordu orda burda aliyorduk ama bu sefer bu ikisi hic yanmiyor. acaba su mu eklettirsek harbiden, bugun baya bosalttim cunku.
  • kurukafa  (22.01.10 22:28:34) 
tamam hallettim. hava bosaltma delikleri olmadigindan direk kaloriferleri tutan buyuk somunlara dokunmayayim demistim ama onlar gerekiyormus. yukaridaki "giden" vanalarini kapattim, alttakileri actim ve ingiliz anahtariyla yukaridaki somunlari gevsettim su cikana kadar bekledim sonra geri siktim sonra gider vanalarini actim oldu. bosuna bosalttik onca suyu...


  • kurukafa  (23.01.10 14:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.