[]

şampuan mı? kalıp sabun mu?

saç için şampuan mı? kalıp sabun mu ?

dalan ya da hacı şakir kalıp sabunla saçımı yıkadığım zaman saçım çok iyi şekil alıyor ve güzel görünüyor. şampuanla yıkayınca saman gibi bir hal alıyor inceliyor ve saç değil de ip gibi oluyor.

ama faydalarını zararlarını bilmiyorum. sizce hangisi daha az zararlı?

 
Sabun veya şampuan neden zararlı olsun ki daha az zararlı olanı soruyorsun? Kil mi zararsız sana göre?


  • diffarentiationation  (04.08.17 17:46:57) 
Sampuanda silikon var. sac alisinca surekli sampuanlaman gerekiyor. Sabun o acidan daha iyi olabilir


  • my pink  (04.08.17 17:51:31) 
@diffarentiationation

sen başka bir dünya da yaşıyorsun herhalde ? şampuanları ve içindeki maddeleri araştır biraz.
  • Caaannn  (05.08.17 01:13:18) 
sabunun bazikliği saç derisinin asidik yapısına uyumlu değil. hele kuruluk ve kepek probleminiz varsa, kıvırcık ve zor açılan saçlarınız varsa aman diyeyim. başka bir dünyada yaşıyorsun herhalde diye çıkışmışsınız birine de sabun ağaçlarda mı yetişiyor anlamadım :) ki "doğal" olan her şey yararlı ve temiz içerikli falan değil. yapısı deterjana benzeyen şeyden korkmuyorsunuz da saçınızın ph'ına ve sorunlarına uygun geliştirilmiş şampuandan korkuyorsunuz öyle mi? sls'den kaçınabilirsiniz saçınız ağırlaşmasın diye mesela. şampuan içindeki başka "korkunç" maddeler hakkında bizi aydınlatabilirseniz sevinirim.


  • regenbogen  (05.08.17 12:31:39) 
@regenbogen

cevap yazarken açtığım duyuruyu düzgün okumamışsın bile , okursan göreceksin sabun mu şampuan mı diye soruyorum sabun zararsız demiyorum zaten.

Sodium Laureth Sulfate (SLES): Sülfaktan. Petrolden elde edilen sentetik bir kimyasal. Deterjan etkisi göstermesi ve köpürmesi için temizlik ürünlerine konuyor. Boru hatlarını temizlemek için bulunmuş. Vücuda teması halinde 1-2 dk içinde emilerek kana ve organlarımıza karışır. Saç derisini fazlaca kurutabilir. Beyin ve Sinir sistemimizi etkileyebilir. Üreme ve Endokrin sistemimizi bozabilir. Karsinojendir.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS): Sürfaktan. Anyonik Sürfaktan. Emilgatör etkisini arttırmak, deterjan ve köpürmenin etkisini arttırmak için kullanılır.Vücuda teması halinde 1-2 dk içinde emilerek kana ve iç organlarımıza karışır. Saç derisini fazlaca kurutarak ve saç köklerine zarar vererek saç dökülmesine yol açabilir. İç organlarda birikmeye yol açarak iltihaplanmasına yol açabilir. Çocuklarda göz gelişimini engeller.
Karsinojendir.

Sodium Xylene Sulfonate: Kişisel Bakım ürünlerine Konan bir kimyasal katkı, Diğer Katkı maddelerinin suda çözünmelerini arttırmak için konulmaktadır. Zehirlidir. Üreme sistemini etkiler. Doğal çevreye çok zararlıdır.

Parfum: Sülfaktanlar ve diğer katkı maddelerinin Kötü Kokularını gizlemek için kullanılır. Gizlediklerinden daha fazla probleme yol açarlar.
sürfaktanların ve diğer maddelerin nahoş kokusunu maskelemek için kullanılıyor. Kendileri, ortadan kaldırdıkları problemden daha fazla probleme (alerjik tepkiler, astım atakları, baş ağrısı, vb.) yol açabiliyor.

Cocomide MEA: Şampuanlarda köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan bu maddeler, trietanolamin (TEA), dietanolamin (DEA), monoetanolamin (MEA) özellikle SLS ve diğer sülfatlı hammaddelerle birleşince, vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan “nitrozoamin”leri oluştururlar. Bu maddelerin laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir. ​İnsana zarar verdikten sonra atık sularla, nehirlere göllere karışıp, o bölgedeki canlılığı tehdit ediyorlar. Bizler derelerin çevresinde atık bırakan fabrika arayaduralım, aslında fabrika evlerimizin içinde, gün be gün atık sularla birlikte doğayı biz zehirliyoruz.

Sodium Benzoate (E211): Bir kimyasal koruyucudur. Hücrelerin “güç istasyonu” olarak tanımlanan mitokondrilerinde D.N.A hasarına yol açtığı tespit edildi. En son Coca Cola firması bu maddeyi kullandığı için özür dileyerek kullanımına son vereceklerini söyledi.
  • Caaannn  (06.08.17 02:09:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.