[]

istanbul su kalitesi

İSKİ'de çalışan arkadaşımla muhabbet ederken laf İstanbul'daki çeşme suyundan açıldı. insanların çoğunun dışarıdan su siparişi vermesinden ötürü çeşme suyu kalitesinin herhalde kötü olduğunu düşündüğümü söyledim. o da şu anda su kalitesinin iyi olduğunu, su değerlerinin ölçümüne bizzat katıldığını ve erikli (bursa) marka su ile hemen hemen aynı değerlere sahip olduğunu söyledi. kendim de dışarıdan su alıyorum ama bunu hep böyle görüp alıştığım için yapıyorum. bu muhabbet üzerine düşününce mantıklı geldi.
insanlar bu algıdan ötürü mü dışarıdan su siparişi veriyor gerçekten?



 
Olay sadece su kalitesi değil, bina kalitesi aynı zamanda. Eski bir apartmanda oturuyorum ve suyun ne rengi ne kokusu ne de dokusu hiç içilesi değil.


  • fotrsapka  (04.08.17 17:41:10) 
musluk suyundan çay kahve bile yapmıyorum o kadar kötü geliyor bana.


  • sanquis  (04.08.17 17:42:13) 
geçen gün su almaya erindiğimden (damacana kullanmıyorum), bir gün boyunca çeşme suyu içtim. ölmedim, hasta da olmadım.


  • teritori  (04.08.17 17:48:02) 
  • dunal  (04.08.17 18:04:48) 
İSKİ'de çalışan arkadaşının siyasi görüşüyle alakalı olabilir. bilen sensin, sen yorumla. ama musluk suyundan gözünün önünde 1 litre içsin, sen doldur o 1 litre suyu da. görelim şeklini sonra.


  • i drive the hearse  (04.08.17 18:29:15) 
Türkiye'de satılan ambalajlı suların çoğu dandik zaten. Erikli 294 marka arasından 163. sırada mesela. Musluk suyunu kıyaslamak için doğru marka değil.
www.gidahareketi.org

  • auroraaurora  (04.08.17 18:33:51) 
5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum, hep musluk suyu içtim. Sebebi de susadığım zaman musluktan bardağa su koymak daha kolay geliyo. Evde su olsa dahi böyle yapıyorum. Bişi olmadı bana. Suyun tadından da hiç anlamam, ya da ben artık koku duyumu yitirdim, bilemiyorum.


  • moratoryumkisilik  (04.08.17 18:37:18) 
2 yildir hep musluktan iciyorum ev halki damacana kullaniyor. Tadina alistim sise su yavan geliyor o derece. Halkali dayim bu arada


  • steward  (04.08.17 19:04:53) 
Kalitesini bilmiyorum ama İstanbul'un çeşme suyunun tadı iğrenç. Ki ben Bursa'da musluk suyu içen, evine hiç damacana su falan girmemiş insandım. Bursa'daki çeşme suyuyla alakası yok İstanbul'dakinin tadının.


  • ms brownstone  (05.08.17 00:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.