[]

tek kişilik seyahat önerileri

tek başıma 20-25 günlük bir seyahate çıkacağım(yurtdışı). konaklamayı couchsurfing ve guest houselarda yapacağım. genel olarak tarihsel yerleri gezip fotoğraf çekmeye dayalı bir seyahat planım var.

ilk seyahatim olacağı için yanıma neler alayım filan çok emin olamadım. sırt çantasıyla seyahat edeceğim. mutlaka ihtiyacın olur dediğiniz şeyler ve "ben şunu yanıma almıştım ama hiç kullanmadım" dediğiniz şeyler nedir?

bi de seyahat verimli geçirmek için tavsiyeleriniz nelerdir?

 
Tek başına çıkman bakımından benim tavsiyem; sosyal medyada paylaşım yapmayı seviyorsan oradan, değilse bi arkadaşına her gün nerede olduğuna dair bildirim yap.


  • manuel mandalina  (04.08.17 15:06:59) 
  • eja  (04.08.17 15:47:30) 
bir yerde okumuştum kendimde de uygularım .
çantanda hazırladığın eşyaların yarısını , düşündüğün paranın da iki katını al rahat edersin .
3-4 defa dolduran bir powerbank çok işime yaramıştı
Xiaomi 10000 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı
  • devilone  (04.08.17 15:51:20) 
yazılanlara ek olarak çok hafif ve hızlı kuruyan plastik terlik. aşırı ilaç yüklenmeyin ama birkaç temel şeyi alın yanınıza.

verimli geçirmek için zaten planınızı yapmışsınızdır nereye gidilecek neler görülecek şeklinde. en turistik şeyler haricinde görülecek/yenecek neler var onu araştırıyorum ben. gittiğinizde oranın yerlilerine, hosteldekilere ve ev sahibine fikir danışmak da iyi oluyor. şehirler arası kullanacağınız tren/otobüs biletlerine şimdiden bakın, gittiğimde istasyondan alırım demeyin, bazı ülkelerde son anda almak aşırı pahalı olabiliyor.
  • lily briscoe  (04.08.17 15:53:12) 
Ağrı kesici, soğuk algınkığı tarzı temel ilaçlar
Power bank
Gideceğiniz yerlerin guide booklarını telefon veya tablete indirin.
Fotoğraf çekecekseniz yedek hafıza kartı
Tırnak makası
Paralatrınızın hepsini aynı yerde tutmayın.
İnce çabuk kuruyan havlu. Decathlonda satılanlar gibi.
Planınızda yoksa bile mayo.
  • halanne  (04.08.17 16:44:59) 
Ayrı bir fotoğraf makinesi yerine telefonla idare edebilirseniz çok daha rahat edersiniz, çalınma endişesi de olmaz.
Yaz-kış fark etmeksizin termal içlik, ince olduğundan yer kaplamaz ama kontrol edemediğiniz klimalı ortamlarda (uçak, tren, hostel) hayat kurtarıcı olabilir.
Telefonunuz kaybolur veya çalınırsa önemli bilgilere ulaşabileceğiniz bir kağıt olsun ya da mail hesabınıza kaydedin.
Spor ayakkabıdan kaçının.
Power bank götürecekseniz bazı yönlerdeki uçuşlara alınmayabilir veya bagaja verilemeyebilir, araştırın.
  • mikro patlama  (04.08.17 17:13:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.