[]

elektro gitar tavsiyesi genellemesi ile bir kaç soru.yardıma ihtiyacım var.

sevgili dostlar yakın zaman içerisinde elektro gitar almak daha da ileri gidip çalmak istiyorum.ama bir kaç sorun var.nasıl bir gitar almalıyım.fender strat ve tele arasında kararsız kaldım.yeni başlıyorum ama bir seferde beni uzun yıllar taşıyacak bir gitar almak istiyorum.tabi ortalama maaşlı bir çalışanım.gitar ve tüm çevre birimleri dahil en fazla 2500 lira filan ayırabilirim.tabi taksitle:).bu arada solağım.
daha bu konuda sıfır bir insan olarak haddim değil ama red special tonuna yakın bir model de fena olmaz.kısacası yönlendirmelere fena halde açığım.şimdiden teşekkürler.



 
tele ile strat arasında çok fark var.telecaster'ın tonu çok softtur,rock için çok uygun olduğunu düşünmüyorum.buna karşın bluesda da strat ile yarışamaz.Üç single manyetik nedeniyle strat teleden çok daha iyi bir gitardır.telenin tek üstün yanı clean tonlarda basılan akorlardadır,chorus pedalı da kullanırsanız harika bir ton yakalarsınız ama ben solo da atıyorum derseniz kesinlikle strat.


  • oziwan  (22.01.10 21:03:49) 
tamamen tarzla alakalı bir secim. usa telecaster sahibiyim ve kesinlikle strat teleden cok daha iyi bir gitar degildir. amfi gitar pedal kombinasyonları onemlidir. bir solidstate amfi ile (jazz chorus haric) hangi gitarı baglarsan bagla gitarın tonunu alamazsın. usa tele ve strat icin tavsiye edecegim yer srv music tir. mex fenderleri de deneyin. iyi calmıyorsanız basta usa yapımı gitara gerek yok. zaten proc. analog pedal isi falan da etkiliyor tonu. calmak istediginiz tarzı soylerseniz daha rahat yardımcı olunabilir.


  • gandalfbuyucuoglu  (22.01.10 22:04:49) 
doğru şimdilik usa fendere gerek yok.sadece şunu çalmak isterim diyebileceğim bişey yok ama brain may tarzı daha hoşuma gidiyor.lambalı amfi almak lazım haklısınız.bir de dediğim gibi solak olmam hem ürün azlığı hemde maliyet demek oluyor.solaklarda ki bu farkıda anlayamadım, sanki dolak gitar yapımı dahamı zor?


  • kaleci makabayasi  (22.01.10 23:55:40) 
daha zor tabi ki degil. sadece seri uretim oldukları az sayıda uretiliyor. gitarları deneyin. amfiler konusunda tavsiyelerim.

laney lc-15
carvin vintage 16
fender blues junior.

3 u de ~15 watt. laney en ucuzları. sonucta ingiliz amfisi. fenderler kadar midler yogun degil. ama 3ude gayet guzel amfiler. laneyi sıfır 1000 lira civarına satıyor senkop. birde 500$ mex fender gayet kısa vadede isinizi gorur. hatta bircok yerde de cıkar cayır cayır calarsınız. saygılar.
  • gandalfbuyucuoglu  (23.01.10 00:59:17) 
gerçekten çok sağolun.önemli bir bilgilendirme oldu.


  • kaleci makabayasi  (23.01.10 01:12:03) 
brain may diyorsanız kesinlikle strat derim,tele çok soft kaçar.


  • oziwan  (23.01.10 12:35:19) 
evet haklısınız galiba.youtube'a da baktım sanki strat daha müsait.teşekkürler.


  • kaleci makabayasi  (23.01.10 13:07:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.