[]

Diyet Esnasında Şeker Tüketmek

Günlük 2000 kalori üstüne çıkmamaya çalışıyorum. Günlük kalori ihtiyacım 39xx. Şimdi sabahları 1-2 tatlı kaşığı fındık ezmesi veya 7-8 draje yemem günlük 2000 kalorinin altında kalsam da tüm diyetimi anlamsız mı kılıyor?




 
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (04.08.17 13:36:42) 
Diyetini gecelim..Kalori acigi verdiginde zaten kilo verirsin ama bir de saglikli yapmak var bunu..

Neden ki ? O drajeye vucudunun hic mi hic ihtiyaci yok ki..Sadece seker bagimliligini guclendiriyor..
  • qazaqwsx  (04.08.17 13:39:22) 
@qazaqwsx Ama aynı zamanda yasak algımı da kırıyor.


  • bir peynir kutusu kibrit  (04.08.17 13:42:00) 
@bir peynir kutusu kibrit

Diyet kafasiyla is yapmak zaten olayi bir surec olarak algilamana neden oluyor. Bu da sanki bazi seyler yasakmis algisi yaratiyor belli bir sure.

Halbuki ben diyet yapiyorum dusuncesinden ziyade ben yemek aliskanligimi degistiriyorum ve daha duzenli saglikli besleniyorum mentalitesi daha anlamli ve kolay.

Yasak degil..hic bir sey yasak degil. Zaten sen seker ye diye her yerden empoze durumu var.

Secim senin tabii ki. 2 ay diyet yapip sonra drajeni yiyebilirsin yine istersen. Ya da saglikli olmayi tercih edip yasak olmasa bile kendin tercih etmeyip seker bagimliligindan kurtulurarak kilolarini verir boyle devam edersin.
  • qazaqwsx  (04.08.17 13:47:48) 
kaloriyi neyden aldığımız önemli. 10 dilim baklava ile 3kg tavuk aynı kalori olsa bile bunların yakılması birbirinden oldukça farklı.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (04.08.17 14:14:10) 
Bir şey yediğinde sadece "kalori" dediğimiz şeyi almıyorsun ki, bu kaloriyi protein, yağ, vitamin, mineral vs'den alıyorsun.

Ya da, aldığın bu kalorinin yanında trans yağ, mısır şurubu, koruyucu ve tatlandırıcı kimyasallar, kanserojen maddeler vs alıyorsun.

İşte bunlardan birini tercih et.

Ayrıca, şekerlemelerden aldığın kalori yüzünden sağlıklı yemeklerden de kısmak zorunda kalacaksın, besinsiz kalacaksın.
  • peggy  (04.08.17 14:21:47 ~ 14:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.