[]

Ets tur ile 1 günlük batum gezisi hakkında

Eşimle karadeniz turuna çıkacağız ve programda batum'da var yakın zamanda gidenlere şunları sormak istiyorum:

1- Kimlik dışında gümrükten geçerken başka bir belge gerekiyor mu ? ( sgk hizmet dökümü vs.) Gümrükte şu aralar çok sıra bekler miyiz ? 3-4 saat gibi ?

2- Batum'dayken nelere dikkat etmek gerekir ? Daha önce hiçbir yurt dışı tecrübemiz yok özellikle şehir güvenlik açısından ne durumda ?

3- Tur programında akşam yemeği olmadığı ve gürcü gecesi olabileceği yazıyor. Bu gürcü gecesi nasıl geçiyor ? Ekstra para verip katılmaya değer mi ?

4- Dönüşte eşe dosta 2 şişe viski vodka falan alsam sorun olur mu, dönüşte sıkıntı çıkar mı yada bu işin limiti nedir ?

 
bu arada şu ceplere farkında olmadan yasa dışı madde koyup ihbar ediyorlar olayını yazmış birkaç kişi ? Bu olay ne iştir, gerçekten bu tarz şeyler oluyor mu ?


  • joehigashi  (04.08.17 12:18:49) 
Bayramda oradaydım.
1. Sadece kimlik yeterli. Ehliyet kabul etmiyorlar. Bayramda biraz sıra vardı ama şu aralar o kadar olmaz diye tahmin ediyorum. Bayramda bile 1 saat beklemiştik.
2. Türklerden uzak durduğunuz sürece hiç bişey olmaz. Gürcülerin çoğu Türkçe biliyor zaten. Birde turla gittiğiniz için hiç bir şey olmaz.
3. Bunu yeni duydum. Sıra gecesi gibi bişey mi acaba?
4. Yok abartmadiginiz sürece 1-2 siseyle bişey olmaz.
  • etna  (04.08.17 13:15:28) 
arkadaşlar şöyle bir durum var.

ets'nin batum konaklamalı ve batum konaklamasız gezisi arasında hemen hemen 500 tl fiyat farkı var 2 kişi için üstelik akşam yemeği gibi ekstralar da hariç.

bu fiyat farkını verip 1 gece orda kalmaya değer mi yoksa günübirlik gezmek yeterli gelir mi ?

bu arada yabancı dilimizde yok.
  • joehigashi  (04.08.17 13:17:29) 
herkes herşeyi yazmış son sorunuza yanıt vermeye geldim .
booking den otel seçebilirsiniz ben 60 tl ye miş gibi temiz bir otelde kalmıştım batum şehir merkezinde.
yemekler de ucuz olur bence kalın . 500 tl fazla abartmışlar.
aslında tur dışında gitmek daha mantıklı gürcistan ucuz ve kolay bir ülke ben geçen ay tiflis'e gittim 3 gün gezdim döndüm . hayatımda yediğim en güzel ve ilginç yemekleri aşırı ucuza yedim. müzeler tarihi eserler harika.
batuma sınırdan yürüyerek de geçmiştim . o bölgede çingeneler dilenciler toplanıp üstünüze atlayabilir korkmayın 1-2 tl verince gidiyorlar . çoğu küçük çocuk .
bunun dışında bir güvenlik sorunu yaşamadım . tek gittim kadın olmama rağmen hiç sorun yaşamadım .
içki ve sigarada 3 er adet getirmeniz problem olmaz ben kullanmadığım için almadım ama tiflis havaalanında ve batum dönüşümde türklerin hepsi almıştı.
  • devilone  (04.08.17 13:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.