[]

iş mülakatlar vs.

duyuru sakinleri,

şimdi size bugün öğrendiğim, içime oturmuş ve beni baya rencide etmiş bir olay anlatacağım. olay benle bir şirket arasında. derdine sıçayım, bunu mu dert ettin diyenler olabilir, saygı duyarım.

benim bölümden mezunların çoğu mezun olduğu işi yapamıyor çünkü bu işe uygun yeterince iş kolu yok. piyasada da sadece 2-3 firma var tamamen bu alanda çalışan.

bu firmalardan biri ve benim en çok girmek istediğim işe alımında !)yetenek ve ingilizce sınavı 2)ik görüşmesi 3)bölüm görüşmesi 4)direktör görüşmesi yapıyor. firmanın aradığı tüm koşullara ve hatta daha fazlasına uygunum.

bu firmaya geçen yıl, mezun olur olmaz bir pozisyon için başvurdum. 3. aşamadan sonra reddettiler. sebep olarak fazla hırslı işi öğrendikten sonra daha iyi yere kaçar demişler. (içeride yakın bir arkadaşımın sevgilisi ik'da çalışıyor)

bir yıl sonra başka bir pozisyon için gene başvurdum. bu sefer 2 ile 4'ü aynı anda yaptılar 3'Ü direk atladılar. gene reddettiler. sonradan öğrendim ki bu pozisyon için alınacak aday zaten belliymiş ama benim cv'im daha iyi olduğu için ve yurtdışına yazacakları raporda beni neden işe almadıklarını açıklamak için görüşme yapmak zorundalarmış.

reddedikten hemen 2 gün sonra pek istemediğim bir pozisyona iş görüşmesine çağırdılar. bu sefer sadece 2'yi yaptılar. derken tekrar arayıp geçen yıl başvurduğum pozisyon için yer açıldığına ve düşünüp düşünmediğimi sordular. tabi hemen üstüne atladım zira hayallerimin işiydi.

bu sefer direk 3 ve 4'ü yaptık. sona kalan 3 adaydan biri olduğumu öğrendim. bugün gene reddedildim. öğrendim ki diğer adayın içeriden referansı varmış ve beni sadece prosedür gereği çağırmışlar.

moralim çok bozuk. mezun olduğumdan beri bu firmada çalışmak istiyordum. en çok istediğim işler buradaydı. 6 kere görüşmeye çağırıp, her defasında süreç olumlu sizi bir sonraki aşamaya bekliyoruz deyip altından böyle bir şey çıkması çok koydu.

sadece anlatmak istedim.

 
Ben firma sahibi olsam, bu kadar istekli adamı işe almazdım açıkçası...


  • malheiros  (03.08.17 22:55:20) 
Tam tersi, ben bu kadar azimli adamı bir noktada işe alırdım.
Valla hep prosedür gereği seni çağırmışlar, laf olsun diye mulakatlar yapmışlar gibi duruyor, insanın canını çok sıkar haklısın, hele ki bu kadar isterken.

  • fengari  (03.08.17 23:01:04) 
Senin için üzgünüm ama genelde işler böyle ilerliyor. Kurumsalından aile şirketine hepsinde senin vasıfların bir yere kadar önem taşıyor.

Ben de benzer durumları yaşadım. Senelerce okuyup çalışabileceğim tek şirketin mülakatından iki kez çıkamayınca ve -çıkan kişiler yakın tanıdıklarım oldugu icin- iceride neler döndüğünü anladığımdan bir daha denememeye karar vermiştim. Şimdi çok alakasız ama daha mutlu olduğum bir işim var. Eninde sonunda iyi olacak merak etme.
  • fin  (03.08.17 23:01:18) 
Duyduğum en saçma işe alım iş akışı. Hiç güven vermedi bana. Bu prosedüre sahip bir yere kendimi ben yakıştırmazdım açıkçası. Sizin de içiniz rahat olsun. Böyle saçmalık olmaz.
ayrıca çok klişe olacak ama burası türkiye. Siz bu adaletsizliğe şaşırdınız mı? Bizim şirkette bir tane stajyer var. Staj yaptığı pozisyona kadro için mülakata çağırılmaya bile yetecek yeterlilikleri yok. Nasıl stajyer olmuş dedim. Çalışanlardan birinin erkek kardeşinin sevgilisiymiş. Midem bulanıyor.

Kendinizi üzmemeye çalışın. İş meseleleri insanın şansına kalmış. Şansınız bol olsun diyeyim.
  • irene  (03.08.17 23:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.