[]

gozluk kullanmadan lens kullanamiyor muyuz?

doktor 1.25 miyop olduğumu soyledi ve lensi gozluk kullanimindan sonra onerdigini söyledi. belki ben gozluk kullanmak istemiyorum, dogruca lensi yine de kullanamiyor muyum? bunun sebebi nedir?




 
lens kullansan da mutlaka yaninda gozluk bulundur. Lens cok pratik olsa da tozdan, deniz suyu, havuz suyundan etkileniyor. her yerde de takip cikartmak pratik olmuyor. lensle uyuya kalmamalisin vs. o nedenle lens kullansan da elinin altinda bir gozluk bulunsun.


  • emrahday  (03.08.17 15:36:41) 
Ben 11 yaşındayken, doğrudan lens kullanmaya başladım, bir zararını da görmedim. Önce gözlük sonra lens gibi bir mantık çok saçma...


  • agluna  (03.08.17 18:08:27) 
Doktor, lensi gözlükten sonra öneririm, derken öncelik olarak gözlüğü, gözlüğü kullanamazsan lensi öneriyorum demek istemiştir. Yani tercih sırasını söylemiş.
Lens, dış müdahalelere karşı vücudun oldukça hassas ve savunmasız olan organlarından biri olan göze takıldığından hiçbir doktor kolay kolay uzun süreli kullanımını önermez.
Bir ihtimal gözlüğü kullanmaya başlayıp lense geçmezsin diye böyle bir öneride bulunmuştur. Yoksa tıbbi olarak ilk önce gözlük kullanımına gerek yok.
  • thesL  (03.08.17 21:09:28 ~ 21:10:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.