[]

Mikrodalga mı Normal Fırın mı?

Normal fırından kastım, büyük olanlar değil; şu şekilde olanlar: www.beko.com.tr

İkisinden birini alayım diyorum fiyat olarak fazla açılmak da istemiyorum.

Mikrodalganın pratikliği hoşuma gidiyor, yemek ısıt vs. iyi hoş ama arada bir yulaflı kurabiye olur, kek olur, fırında yapılabilecek bir yemek olur bir şeyler yapmak istesem mikrodalga pişirme yapamıyor diye biliyorum (yapmıyor, değil mi?). Bu dediklerimi de ayda bir anca yaparım bu arada.

Siz olsanız hangisini alırsınız ve neden?

Bir de hangisinin elektrik tüketimi daha fazladır?

 
ikisi birbirinden tamamen farklı işler yapar.
mikrodalga ile o dediklerinizi yapamazsınız.
fırın daha çok elektrik harcar.
bence ikisini de alın mutfakta yer varsa. kumtel/simfer, burun kıvırmayın bunlar da iyidir.
  • manfool  (03.08.17 11:12:05) 
mikrodalga bana Pratik gelmiyor. yemegi ocakta da hemen hemen ayni surede isitabiliyorsun. et cozdururken super ama. onun disinda olmasa da olur.

mini firin candir. hem minik hem yapamayacagin sey yok. kumtelimle senelerdir mutluyuz ^^
  • jimicik  (03.08.17 11:15:36) 
Hem pisirme hem mikrodalga firinlar var. Ama pisirmeleri ne kadar iyidir arastirmak lazim.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.08.17 11:17:19) 
Kek/sufle gibi mikrodalga fırın için tarifler oluyor ama normal fırının tadını vermez. Sonuçta birden pişiriyor, saniyesini ayarlayamazsan az veya çok pişer, kontrol etmeye müsait değil.

Yemek ısıtmayı normal fırın da yapar, 1 dk değil de 5 dk tutarsın ne olacak yani.
  • apartman teyze  (03.08.17 11:20:02) 
Nasıl bir yaşam tarzına sahip olduğun da önemli.

Bekarım, yalnızım. Evde yemek yapmam marketten dondurulmuş ürün alır ısıtır yerim diyorsan mikrodalga.

Değil ise normal fırın.

Normal fırın için de üst ve alt ısıtıcılar toplamda en az 1500 watt olsun. Daha düşük olursa kek kabarmaz, yavaş pişirdiği için kurutur.

Pahalı bir şey almanıza gerek yok, sonuçta at ile deve bir teknoloji değil. Elektrikli ısıtıcı. Fakat şu özellikler olursa iyi olur:

- Özellikle üst taraftaki rezistansın dengeli monte edildiğine emin olun. Resistans (yani ısıtıcı tel) bazı noktalarda aşağı sarkıyor ise o bölge pişirdiğiniz şeye daha çok yaklaştığı için o bölge daha çok pişiyor, tepsiyi içeride döndürmek zorunda kalıyorsunuz.

- Cam yünü ile yalıtımı varsa iyidir. Daha az enerji harcar. Isı yalıtımı iyi olduğu için mutfağı değil, fırının içini ısıtır

Bu özelliklerde mini fırın internette 120-150 lirası arası fiyat ile bulunabiliyor.


Ben olsam ikisini de almam. 1+1 küçücük evde tek başıma yaşayan biriyim. Mutfakta yerim yok. Belki tost makinesi alabilirim; içerisine yüksek tepsi sokularak mini fırın gibi çalışabilen modeller var.
  • keltox  (03.08.17 12:18:04) 
Soru biraz elektrik supurgesi mi buzdolabi mi alayim gibi. Ikisi farkli seyler adinda firin var diye ayni seymis gibi dusunme.


  • Traveller  (03.08.17 12:48:25) 
Fırının elektrik tüketimi 3-4 kat fazla mikrodalgadan.
Kullanım açısından bakılınca mikrodalga pratiklik, fırın zevk. Çalışıyorsan, ayda alemde bir fırın kullanacaksan mikrodalga almak daha mantıklı olabilir.
Mikrodalga fırında da yemek pişer, kek filan yapılır ama fırın tadı olmaz.
(Mikrodalgaların bazılarında pişirme zaman ayarı oluyor. ben çalışırken evden çıkmadan pişecek tencere yemeğimi filan mikrodalgaya koyardım, işten çıkmadan 1-2 saat öncesine ayarlardım, geldiğimde yemek hazır olurdu.)

Yemek pişirmekten çok donmuşu çözmesi çok pratik. Hafta sonu köfteni yemeğini hazırla, dondur, kullanacağın zaman erit. Bir de porsiyonluk ısıtma yapması çok kullanışlı. Fırında porsiyonluk ısıtma hem pratik değil hem epey pahalıya patlar.

Fırının yemeğe verdiği lezzeti, böreği kurabiyesi... Sık kullanmasam da yapınca tam olsun dersen tabii ki fırın ++
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.08.17 13:45:30 ~ 13:47:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.