[]

kedi soruları

selamlar,

sokaktan aldığım yavru kedimin bakımı ile ilgili birkaç sorum var. bildiklerinizi cevaplarsanız sevinirim.

1. Yemek: Her sabah uyanınca ve işten dönünce beslediğim için sabahın köründe beni uyandırıyor ve uyutmuyor bir daha :). Günde bir kez beslesem veya akşam 18:00 ve 00:00 olmak üzere iki kez beslesem çok mu aç bırakmış olurum? Her miiiv miiv yaptığında yemek veresim geliyor. Eğitti beni.
2. Oyun: Oltalı oyuncaklar gibi şeylerle çok fazla oynatmak kedinin içindeki avcıyı çıkarıp ileride saldırgan olmasına mı neden olur yoksa içinde halı hazırda olan eneriyi boşaltmasını mı sağlar?
3. Koltuk Tırmalama: Hepsinin üstünü örttüm. Acaba riske girip örtüleri çıkarsam da hazır yavruyken bir şekilde her koltuğa tırmlamaya çalıştğında başka yeri mi tırlamatsam?

Bunlar dışında kedi davranışları ile ilgili her türlü tavsiyeye açığım. Okduğum bir sürü kaynakta kedilerin eğitilemese de davranışlarının şekillendirebildiği yazıyor.

 
yemek için cureforlove +1

oyun için alüminyum folyoları yuvarlayarak yapacağın irili ufaklı toplar hem maliyetsiz, hem de gördüğüm tüm kedilerin en sevdiği oyuncaklar. kedin kendi kendine bütün gün bir koltuğun altına kaçırana kadar oynar onunla. sonra temizlik yaparken koltuğun altından onlarca top toplarsın gerçi :) onun dışında lazer tabiki. bir tane al, bütün akşam eğlence olur ikinize de.
oltalı ya da ipli oyuncaklarla oynarken sen oyuncağı ondan ondan kaçırdığın için o da yakalayabilmek amacıyla tırnaklarını çıkarıyor, sonra seninle oynarken de tırnaklarını çıkarıyor, canını acıtabiliyor.

koltuk için yapacak bir şey yok sanırım, tırmalamak istiyorsa tırmalyıor. tırmalama oyuncakları da alsan, başka yeri tırmala da desen gene gider gözlerinin içine baka baka koltuğu tırmalar. kedi bu çünkü :) sık sık tırnaklarını kesebilirsin eğer sürekli evde bakacaksan. tırnak makası da şundan al, çok rahat kesiliyor. www.zooplus.com.tr
  • istanbul kanatlarimin altinda  (03.08.17 10:25:12 ~ 10:26:32) 
yemek & oyun için yorumlara katılıyorum.

koltuk konusunda da eve bir kedi değil de eve laf dinlemeyen bir çocuk geldiğini düşünün.
eşyanızı falan düşünmeyeceksiniz artık.
istediği gibi tırmalasın.

tırnaklarını kesebilirsiniz yapabileceğiniz tek şey bu. ama o zamanda dahi tırnak uzarken yine tırmalayacak.

benim gözümün nuru koltuklarım & halılarım kedimden sonra umrumda olmadı. hepsi tırmık tırmık şu an :) umrumda da değil açıkçası :)
  • whatyougetiswhatyoudid  (03.08.17 10:31:20) 
1. cureforlove +1, yavru kedilerde yemek istediği kadar yesin, günde bir yada 2 güne bir defa yemek kabı boşalacak şekilde koysan(mama çok beklemesin, tazelesen) yeterli. Olurda kısırlaşınca yada ciddi kilo alımı söz konusu olursa sabah akşam ölçülü öğüne geçersin. Ama şimdilik kabı dolu olsun.
2. İyi olur oynadıkça yorulur ve gece daha sakin olur. Mümkün olduğunca oynayın. Hırçınlaşması biraz kediye bağlı, ne kadar küçük olduğuna bağlı. Ama oyunla hırçınlaşır demek mümkün değil.
3. Özellikle koltuklarda deri bölümler varsa tırmalayabiliyorlar ama yoksa kumaş koltuklara önceden bir alışkanlığı yoksa tırmalamaması lazım. Tabi bir tırmalama tahtası mutlaka alın sürekli bulunduğunuz yere koyun, kedide orada olur çünkü. O ihtiyacını giderdikten sonra başka bir şeyi tırmalamaz.

Birde bir şeyi yapmasını istemediğinizde vurmayın, yüksek sesle gözlerine bakarak HAYIR diyin. Kızdıktan sonra hemen sevmeyin ki anlasın.
  • FAtE  (03.08.17 10:35:44) 
selam.

lazer almayın. yakalayamayacakları av olunca ciddi ciddi psikolojileri bozuluyor. evet izlemesi çok eğlenceli ama lazer psikolojisi için ii değil. sonuçta avcı hayvan, avı yakalayamadığında bozuluyor.

olta ise mükemmel. çok kolay yakalamasına izin vermeyin ama arada yakalayacaktır zaten rahatlar.

bu arada kitten mamaları kullanmanızı tavsie ederim. arkadaşların dediği gibi açıkta olsun istediği kadar yesin.
  • beyteper canavari  (03.08.17 10:47:43) 
1. Mama kabına her gün aynı saatte gerekli ölçüde mama koyun, oradan yer acıktıkça.
2. Oltalı oyuncaklar bence ideal. Ben bir de o olta lastiklerini sandalyeden sallandırıyorum, onunla kendi kendine oynayabiliyor. Gün boyunca evin içinde hayvan sıkılacak, enerjisini bir şekilde boşaltması lazım. Saldırgan olup olmaması karakteriyle alakalı, oyuncak çok etkilemiyor.
Ama lazerle çok fazla oynatmayın. Lazerle oynamaları kediler için iyi değil, hayvanların psikolojisi bozuluyor.
3. Tırmalama tahtası mutlaka alın, orayı tırmaladıkça ödül maması verin. Biz tahtaya bir de iple oyuncak bağladık, hem onunla oynuyor, hem tahtayı tırmalıyor. Ama siz evde yokkn yine koltuklara girişebilir, ona yapacak bir şey yok:D
  • peggy  (03.08.17 10:48:02) 
1- yemeği yığın. kendi yiyeceği kadar yesin. köpek gibi beslemeyin.

2- o konuda işim içine elinizi sokmayın. eli oyuncak gibi görmesin yani. mesela oynarken o gazla elinize yapıştı hemen çekin ellerinizi. zaten yavru, yere düşen kola kapağıyla bile 3 saat oynar. şu an her şey oyun ona. oynamazsa gece deli dana gibi koşturur evin içinde bırakın enerjisini atsın. ayrıca bu hayvan ileride evdeki böcekleri avlıyıcak. durağan olmasın geliştirsin kendini.

3- onun için de küçük yaştan bi tırmalama tahtası, paneli neyi severse bişeye alıştırın. bunu erkence alıştırmanız lazım ve önemli. biraz büyüyünce alışamıyor çünkü. alın patilerini sürttürün. iki kedimi de alıştırmakta geç kaldım. şimdi koltuklara yelteniyolar kızıyorum bırakıyor.

4- bir de aklıma gelmişken 1-2 yıl dışarı çıkmasına izin vermeyin. bi kedi ya sokak kedisidir ya ev kedisi. ilk kedimde yaptığım bi hataydı arada bi bahçeye salıyordum. şimdi ne zaman kapı açılsa kaçmaya çalışıyor(ayrıca kötü sonuçlar da doğurdu bu olay). baya sıkıntı oluyor. ikinci kedime izin vermedik. şimdi kapı açılsa bile bi bakıp geliyor geri.
  • aşksız prens  (04.08.17 16:17:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.