[]

Köpeği Kenelerden Nasıl Arındırabilirim ?

selam dostlar, 2 ay önce peşime takılan golden kırması köpeği sahiplendim. hayvan yarı bahçede yarı dışarıda takılıyor tertemizdi üstü başı.

Şimdi üzeri kene doldu. Hayvanı perişan ettiler hayvan izin verdikçe üzerinden cımbızla alıyorum fakat bitmiyorlar bunları üzerinden dökebilecek bir şey önerir misiniz.

veteriner falan vericek param yok açıkçası 50- 100 liraya kendim nasıl hallederim tek tek keneleri çekmekten bende bıktım kopekte yıprandı.

 
kene mi pire mi? keneyse veterine gotur hemen. once keneleri temizlesinler, hayvanin olmesine bile neden olur keneler. arti veterinerden en guclu kene ilacini (dozaji hayvanin kilosuna gore biraz daha fazla olsun) al hayvana sür. bir hafta bekle sonra tekrar ayni ilaci sür, bir de pire ilaci sur ikinci seferde. bu 2. islemden 3 4 gun sonra hayvani kontrol et pire veya kene var mi diye. var ise veterinerden (onlarin tavsiyesine gore) dozaji arttir ayni proseduru yap.


benim hayvanlarimda vardi eskiden, kac kere normal dozlarla hayvani tedavi ettim, pireler gitmiyordu. en son veterinerden en guclu ilaclari aldim, hem pireye hem de keneye karsi. ancak oyle kurtulabildim. dikkat edin kene insana da yapisiyor sanirim.

bir de hayvani tek basina disarida birakmayin cunku anladigim kadariyla hayvan surekli gittigi bir yerden kapmis parazitleri. ya eve alin ve gunluk 2 3 kere cikarin. ya da bahceniz varsa kapali oraya birakin en fazla.

bu arada evde parke varsa bazi pireler (kene degil, ama eminim ki pire de vardir hayvanda) parkelere yerlesiyorlar. evi iyice kontrol edin. parkelere yerlesmislerse hemen evi ilaclayin en az 2 3 sefer, 1 veya 2 hafta arayla.


kolay gelsin
  • dik dur egilme kanzuk durum seninle  (03.08.17 05:32:36) 
dik dur egilme kanzuk durum seninle +1

Pire ise ev içi ve bahçe ilaçlamak şart, kene ise veteriner şart. İlk bulduğunda veterinere götürseydin, iç dış parazit ilaçları yapılırdı, hem ikiniz de rahat olurdunuz, hem de şimdi çıkan bu masraflar olmazdı.
  • cursor  (03.08.17 08:37:54) 
50-100 liraya veterinerler çözüyor o işi zaten genelde. ben kediye parazit aşısını 50 liraya yapıyorum


  • argent dawn  (03.08.17 09:59:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.