[]

strese bağlı egzama ile mücadele

bu sanırım bu konuda açtığım 3. duyuru ama hayat kalitemi çok düşürüyor gerçekten.

egzama kremlerini uzun süre kullanamıyorum(hem kullanmayın diyorlar hem de egzama kremleri emilmiyor çok rahatsız edici oluyor), o yüzden acaba kaliteli güzel bir nemlendirici krem kullansam biraz rahatlatır mı acaba yoksa çare olmaz mı? ayrıca diğer tür el bakımı(egzamalarım elde) ne kadar önemlidir egzama ile mücadelede? ne bileyim işte kullandığım sabun, bulaşık yıkarken eldiven takıp takmama gibi şeyler.

eğer nemlendirici krem işe yarar derseniz böyle iyi bi tane "doğal" krem önerir misiniz.

 
Aktardan alınan ardıç katranını (kendisi çok iğrenç kokar) alıyoruz. Sarı leblebiyi rondoda un haline getirip bir miktar ardıç katranı ile kaeıştırıyoruz. Leblebinin bi işlevi yok amaç aedıç katranını hamurlaştırıp yutulacak hale getirmek. Yuvarlanabilir kıvama gelince minik toplar yapıp sabahları aç karnına bu toplardan bir tane yutuyoruz. Miktarı kendiniz ayarlayın hamur kıvamını elde edecek şekilde başlangıçta az birşey deneyebilirsiniz. Babaannemin yaptığı ilaçtı bu. Annemin elleri egzamadan dolayı kanayan yaralarla doluyordu.


  • curukturpkokusu  (02.08.17 23:30:24) 
ben de bir sürü şey denedim ve doktorun verdiği kremleri bıraktım sonunda..kiminin izi kalıyordu kaşımaktan veya kaşımasam da sadece orada çıktığı için bile aylarca gitmiyordu o iz.. çörek otu yağı bütün problemimi çözdü.. izleri bile.. soğuk sıkım yazar üstünde, koyu renk cam şişede, altın sarısına yakın bir renkteyse doğala yakındır.. ben botalife'ınkini kullandım..


  • chatrefhill  (03.08.17 00:59:10) 
Bende kasımdan bu yana stres egzeması var , liken simpleks kronikus diye geçiyor .
Bahsettiğiniz bu mu?

  • dunyatuhaf  (03.08.17 01:17:16) 
@dunyatuhaf, açıkçası tanı koymadı hiçbir doktor o şekilde. ancak stres ile tetiklendiği konusunda oldukça eminim hiçbir şüphem yok.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.08.17 01:20:31) 
Ben dr ye gittim , kaşınan yerlere baktı , genelde ne Zaman kaşınıyor diye sordu , akşam dedim , uyandırıyor mu uykudan dedi evet dedim ,
Sanırım bu ikisi kriter . Tabi kaşınan yerler , öykü falan da var .
Benim kaşıntı dediğim olay , kalınmaktan yoruluyordum , binlerce kabarcık oluyordu , o kadar .
Ki kremler tedaviden ziyade neredeyse , tahriş olmamak için gerekli olan şeyler , millete pek bakma yani . Herkesin durumu farklı ,
İltihap , yara , egzama , mantar kombosu olan tanıdığım var .

1 Stres egzeması da olsa , bazı besinlere mutlaka dikkat et , ekmek , domates çiğ , yumurta , acı , baharat .
2 krem kullanmayacağım diyorsan ,
Vazalin , ne kadar rahat olur bilmiyorum tabi , ben koca dove keem bitiriyordum ,
Özellikle duştan sonra .
3, duş için dove sabun dan epey fayda gören olmuş .
4. Kalmason, etkisi nedir bilmiyorum ama gündüz kullanıyordum bu losyonu , çok faydasını gördüm .
5 krem olarak eloson

Betasalic betnovate haplar alayını kullandım ben de. Ben
  • dunyatuhaf  (03.08.17 02:11:28) 
@dunyatuhaf benim o kadar değil neyse ki ya, azdıktan sonra kaşınıyor işte sonra 4-5 gün kaşınma sürecinden sonra bir 4-5 gün de o yaralanan yerlerin iyileşme süreci oluyor. uykudan uyandırma falan kesinlikle yok hatta kendimi kontrol edemeden kaşıdığım anlar bile sayılıdır ancak çok şiddetli ataklarda oluyor.

tesekkur ederim.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.08.17 02:13:44 ~ 02:13:51) 
Çok geçmiş olsun. Doktorun tavsiye edeceği kremlere ek olarak bol bol kefir tğketmenizi tavsiye edebilirim. Bi yakınım gğnde iki litre kefir ile sedef hastalığından kurtuldu.


  • nick konusunda kararsizim  (03.08.17 11:45:23) 
Ok. Geçmiş olsun


  • dunyatuhaf  (03.08.17 15:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.