[]

sakiz adasi'ni bilenler

daha onceki kalisimda merkezde kalmistim hic aracla isim olmamisti dolayisiyla. merkez disidaki koylere gitmedim bilmiyorum ama merkezde aksam da belli bi saate kadar canliik vardi, civar koylerden birinde kalsak oyle bi canliligi da mi bulamayiz acaba diye dusundum bi size sorayim dedim. kendi motorlarimiz olacak ama tavernaydi uzoydu sirtakiydi vs vs derken dönüş yolu korkuttu beni acikcasi. adada trafigin kötü, yollarin virajli oldugunu hatirliyorum. sonuc itibariyle merkezde mi kalalim? karfas ve adanin duneyine dogru olan sahil koylerinden birini mi secelim?




 
merkezde kalmayın ya, saçma sapan bir yer. köylere, koylara, sahillere gidin.

gün içinde motorla çevre köyleri ve merkezlerini gezin. akşamları da kalacağını yerdeki tavernalara gidin.
yollar virajlı ama virajlar keskin değil.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (02.08.17 19:36:06) 
şahsi fikrim, adanın merkezinin adada gidilebilecek en kötü yerlerden biri olduğu yönünde. bana kalırsa taverna, uzo, sirtaki, canlılık falan, bunları boşverip içkilerinizi alıp en güzel ve huzurlu koylardan birinde sabaha kadar kafa çekip muhabbet etmeniz. önerim olacak koylar: mavra volia, elintas (elinda), agia dynami, vroulidia, trahili. buralarda akşamları kimseler olmaz. gündüz ise mutlaka bu koyları gezin, hepsinin denizi ayrı güzel.

komi plajında, kuzeydeki volissos köyünde, bir de batıda kalan lithi adlı kasabanın sahilinde birçok restoran ve kalmaya yer falan var. gece gündüz çok kalabalık olurlar. (tabi eğer kalabalık seviyorsanız.) onun dışında; mesta ve vessa birbirine çok yakın ve çok tatlı köyler, görmeden geçmeyin. ama gece büyük ihtimalle sakin ve sessiz oluyorlardır.

karfas ise sadece fazlasıyla popüler ve herhangi bir vasat türkiye sahilinden daha iyi değil. zaten türk dolu. gerçekten ada havası istiyorsanız ilk paragraftaki yerlere mutlaka gitmelisiniz.

motorla rahatça gezersiniz, özellikle merkezin güneyi ve batısında kalan bölgelerin yolları çok düzgün ve asfalt.

taverna önerim: meltemaki.
otel önerim: ostria
  • istanbul kanatlarimin altinda  (02.08.17 19:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.