[]

batch file klasör yedeği aldırma - yardım!!1

Yedekleme için yardımmmm;
bir dizindeki klasörü , zip leyip başka bir dizin altına tarih ile yeniden adlandırıp kopyalamak ve zip dosyalarının olduğu klasörde 2 günden eksik olan dosyaları sildirmek istiyorum.
daha önceden kodum çalışıyordu ama şu an çalışmıyor.

not:7-Zip i bilgisayara yeni kurdum.

örnek:
d:\users\klasör\deneme (deneme klasörünü) zip leyip, d:\yedek\yedek1 dizini altında deneme_2017_08_02.zip olarak kaydetmek ve 2 günden eski ise sildirmek.

-----------------------------------------------
-----------------------------------------------

@ECHO OFF
rem date format YYYY-MM-DD
set
mydate=%date:~6,4%_%date:~3,2%_%date:~0,2%
"c:\Program Files\7-Zip\7z.exe" a -r
d:\yedek\yedek1\deneme_%mydate%.rar
d:\users\klasör\deneme
forfiles -p "d:\yedek\yedek1" -s -m *.rar /D -2 /C "cmd /c del @path"
pause


-----------------------------------------------
-----------------------------------------------

 
7-Zip uygulamasının "Program Files" altına kurulduğundan emin miyiz? "Program Files (x86)" klasörü altına kurulma ihtimalini göz önünde bulundurdum da...


  • kodadiirem  (02.08.17 19:56:38) 
@kodadiirem,
doğru dizin. tekrar kontrol ettim hatta.

  • bir bucuk adana  (03.08.17 10:20:23 ~ 10:20:50) 
Kodunuzu denedim, d:\yedek\yedek1\deneme_%mydate%.rar'daki uzantıyı rar değil de zip yapınca çalışıyor.

not: tarih formatı bende düzgün çalışmadı. (şöyle bir şey çıktı: .08._ 0_Pe) onun yerine mydate değişkenini %date:~10,4%-%date:~7,2%-%date:~4,2%_%date:~0,4% olacak şekilde kullandım. O zaman istediğiniz gibi (2017-08-03_Per şeklinde) sonuç verdi.
  • kodadiirem  (03.08.17 15:55:07 ~ 15:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.